1 gerezd fokhagyma
85g fekete áfonya
1 evőkanál extra szűz repceolaj
2 tk balzsamecet
125g friss vagy fagyasztott lóbab
3-4 nagy retek
1 avokádó (magozott, hámozott és szeletelt)
85g salátamix
150 g feta vagy mozarella sajt
175g sült vagy grill csirke
néhány szem egész bors
Apróra vágjuk a fokhagymát. Keverjük össze a fele fekete áfonyát az olajjal, a balzsamecettel és néhány szem egész fekete borssal egy nagy salátás tálban.
Főzzük a lóbabot míg megpuhul, majd szűrjük le.
Keverjük össze a fokhagymát a dressinggel, majd keverjük össze a többi hozzávalóval laza mozdulatokkal.
Hűtve fogyasszuk!
Energia
402 kcal
Zsír
19g
Szénhidrát
18g
Fehérje
34g
Só
0.3g
Cukor
10g
A tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arr...
Elkészítési idő:A mustárt elkeverjük az olajjal, citromlével, sóval, borssal. Belekeverjük a karikákra vágott virslit, kockára vágott uborkát, és sajtot. Lehűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc