1 gerezd fokhagyma
85g fekete áfonya
1 evőkanál extra szűz repceolaj
2 tk balzsamecet
125g friss vagy fagyasztott lóbab
3-4 nagy retek
1 avokádó (magozott, hámozott és szeletelt)
85g salátamix
150 g feta vagy mozarella sajt
175g sült vagy grill csirke
néhány szem egész bors
Apróra vágjuk a fokhagymát. Keverjük össze a fele fekete áfonyát az olajjal, a balzsamecettel és néhány szem egész fekete borssal egy nagy salátás tálban.
Főzzük a lóbabot míg megpuhul, majd szűrjük le.
Keverjük össze a fokhagymát a dressinggel, majd keverjük össze a többi hozzávalóval laza mozdulatokkal.
Hűtve fogyasszuk!
Energia
402 kcal
Zsír
19g
Szénhidrát
18g
Fehérje
34g
Só
0.3g
Cukor
10g
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a lapsajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadjon. Mí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA készen vásárolt leveles tésztából köröket szaggattam ki, majd pár perc alatt aranybarnára sütöttem. Amikor teljesen kihűlt, belekanalaztam a fűszeres mascarpone-krémmel összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a tojást. Megpirítjuk szárazon a szezámmagot. A salátát megmossuk, apróra tépkedjük, tálba tesszük. A hagymát megtisztítjuk, olívaolajon megpároljuk. Hozzáöntjük a ba...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk, alaposan besózzuk, és félretesszük. Fél liter hideg vízben elkeverjük a cukrot, az ecetet és a zúzott fokhagymát, majd a salátalev...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű