menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg rózsa- vagy gülbaba-, vagy kifliburgonya,
1 kis fej vöröshagyma, vagy 1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma.
2-3 evőkanál ecet,
1 kávéskanál só,
1-2 evőkanál cukor,
2-3 evőkanál olaj,
törött bors,
1 kávéskanál édes fűszerpaprika.

Elkészítés:



A burgonyát héjastól mossuk meg és annyi hideg vízzel felöntve, amennyi szűken ellepi, erős tűzön felforraljuk, majd mérsékelt hevítéssel, lassan forraljuk. Amikor majdnem puha, leszűrjük, és lefedve saját gőzében puhítjuk meg.
A megfőzött burgonyát meghámozzuk, kissé kihűtjük, mert úgy könnyebben szeletelhető.
A langyos burgonyát vékony karikára vágjuk. 1,5 dl vízzel, ecettel, cukorral, sóval elkészítjük a levét és felforralva a burgonyára öntjük. (Ha a levet hidegen öntjük a salátára, a burgonya nem lesz omlós.) Rázással, óvatosan összekeverjük.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a vékony karikára szeletelt vöröshagymát. Aki nem kedveli ilyen módon, a kihűlt salátához 1 kávéskanál nagyon finomra vágott hagymát keverjen. Megpermetezzük az olajjal (el is maradhat), és a tetejét fele részben törött borssal, másik felét paprikával szórjuk be.
Nyáron paradicsom- és zöldpaprika karikákkal díszítsük. Hagyma helyett finomra vágott metélőhagymát is használhatunk.
Fogyasztás előtt 2-3 órával készítsük el.

Trükkök, tippek, praktikák:


Néha olyan jól tudnak esni az ilyen húsmentes ételek, egyszerű és nagyszerű kategória! :)

A burgonyával egy középnagyságú zellert is puhára főzhetünk és karikára szeletelve, a burgonya közé vegyíthetjük. 2 keményre főzött, negyedekre vágott kemény tojással díszíthetjük.

Burgonyasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Uborkasaláta
Uborkasaláta

1. 50 dkg uborkát legyalulunk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk. 2. Ízlés szerinti ecetes-cukros vízzel leöntjük. 1 g fokhagymát péppé zúzva hozzáadu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Kerekrépa-saláta
Kerekrépa-saláta

A kerekrépát megmossuk, meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Ezután vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk a gyalult zöldhagymát, a petrezselyemzöldet és a kaprot, összekeverjük és megl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Görög saláta
Görög saláta

Az elmorzsolt oreganot keverd el az olajjal és a citromlével, s hagyd egy-két órát érni. Majd a paradicsomot vágd cikkekre, a pórét és a paprikát félkarikákra, az uborkát és a sajt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
REMEGŐS KOCSONYA,
REMEGŐS KOCSONYA,

A fejhúst, a körmöt alaposan megtisztítjuk, és a kuktába rakjuk. Hozzáadunk egy teljes, meghámozott leveszöldséget (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé), egy nagyobb, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk