1,5 kg karfiol
20 dkg zsemlemorzsa
20 dkg liszt
5 tojás
1 teáskanál
A salátához:
Sàrgarépa és zöldborsó mix (fagyasztott)1 csomag
1 db burgonya
fél tubus majonéz
1 nagy tejföl
2 kávéskanál porcukor
2 kávéskanál citromlé
só
2 csipet fehér bors
2 kávéskanál mustár
Sós vízben megfőzzük a karfiolt, majd bepanírozzuk:először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezután olajban megsütjük.
Elkészítjük a salátát:
Megfőzzük a burgonyát és apróra vágjuk.
Külön , a zöldség mixet megsózzuk és készre főzzük.
Összekeverjük a majonézt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet és a mustárt.
Hozzáadjuk a tejfölt, jól összedolgozzuk az egészet, ízlésünknek megfelelően akár változtathatunk a hozzávalók mértékén.
Végül nyakon öntjük vele a zöldségeket.
Összekeverjük és lehűtjük.
A virslit felvágjuk kb. 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit megpucoljuk, ha nagyobbak, félbevágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát egycentis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit (sonkát), az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és sárgarépát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMivel a kaszinótojást franciasaláta ágyon szokás tálalni, ezért legelőször is kezdj neki a franciasaláta elkészítésének. 2. Főzd meg a tojásokat, hagyd kihűlni és pucold meg őket....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt (elektromos sütő: 250 fok, grill funkció, gázsütő: 8. fokozat), és szeleteljük fel a baguette-et. Pakoljuk a szeleteket egy tepsire. Zúzzuk a fokhagymát az o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű