Családireceptkönyv.hu

Rántott karfiol , franciasalátával körítve


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg karfiol
20 dkg zsemlemorzsa
20 dkg liszt
5 tojás
1 teáskanál

A salátához:

Sàrgarépa és zöldborsó mix (fagyasztott)1 csomag
1 db burgonya
fél tubus majonéz
1 nagy tejföl
2 kávéskanál porcukor
2 kávéskanál citromlé

2 csipet fehér bors
2 kávéskanál mustár

Elkészítés:


Sós vízben megfőzzük a karfiolt, majd bepanírozzuk:először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezután olajban megsütjük.

Elkészítjük a salátát:
Megfőzzük a burgonyát és apróra vágjuk.
Külön , a zöldség mixet megsózzuk és készre főzzük.

Összekeverjük a majonézt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet és a mustárt.
Hozzáadjuk a tejfölt, jól összedolgozzuk az egészet, ízlésünknek megfelelően akár változtathatunk a hozzávalók mértékén.
Végül nyakon öntjük vele a zöldségeket.
Összekeverjük és lehűtjük.

Rántott karfiol , franciasalátával körítve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tésztasaláta recept
Tésztasaláta recept

A tésztát sós vízben kifőzzük. Lereszeljük az almát és a sárgarépát. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikát kis kockákra. A kifőtt tésztával összekeverjük. Elkészítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonézes kukoricasaláta recept
Majonézes kukoricasaláta recept

A kukorica levét leöntjük. A majonézt kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd az egészet összekeverjük a kukoricával.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás majonézes virsli saláta
Hagymás majonézes virsli saláta

A virsliket megfőzzük , meghántjuk és karikákra vágjuk . Egy fej sárgahagymát megpucolunk kettévágjuk ,majd szeletekre és forró lobogó vízbe dobjuk 2 percre ,majd leszűrjük és fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás sajtsaláta
Almás sajtsaláta

A sajtokat egész apró (3-4 mm) kockára vágjuk. Az almát jól megmossuk, magházát kiemeljük. Ízlés szerint meghámozható. Én most nem tettem. A gyümölcshúst felkockázzuk. Egy tálká...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk