1,5 kg karfiol
20 dkg zsemlemorzsa
20 dkg liszt
5 tojás
1 teáskanál
A salátához:
Sàrgarépa és zöldborsó mix (fagyasztott)1 csomag
1 db burgonya
fél tubus majonéz
1 nagy tejföl
2 kávéskanál porcukor
2 kávéskanál citromlé
só
2 csipet fehér bors
2 kávéskanál mustár
Sós vízben megfőzzük a karfiolt, majd bepanírozzuk:először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezután olajban megsütjük.
Elkészítjük a salátát:
Megfőzzük a burgonyát és apróra vágjuk.
Külön , a zöldség mixet megsózzuk és készre főzzük.
Összekeverjük a majonézt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet és a mustárt.
Hozzáadjuk a tejfölt, jól összedolgozzuk az egészet, ízlésünknek megfelelően akár változtathatunk a hozzávalók mértékén.
Végül nyakon öntjük vele a zöldségeket.
Összekeverjük és lehűtjük.
A tésztát sós vízben kifőzzük. Lereszeljük az almát és a sárgarépát. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikát kis kockákra. A kifőtt tésztával összekeverjük. Elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukorica levét leöntjük. A majonézt kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd az egészet összekeverjük a kukoricával.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virsliket megfőzzük , meghántjuk és karikákra vágjuk . Egy fej sárgahagymát megpucolunk kettévágjuk ,majd szeletekre és forró lobogó vízbe dobjuk 2 percre ,majd leszűrjük és fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtokat egész apró (3-4 mm) kockára vágjuk. Az almát jól megmossuk, magházát kiemeljük. Ízlés szerint meghámozható. Én most nem tettem. A gyümölcshúst felkockázzuk. Egy tálká...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű