Hozzávalók 1 adaghoz:
10 dkg tengergyümölcsei mix* (vagy csak garnélarák, vagy csak kagyló, vagy ugyanennyi tengeri halfilé roston sütve, feldarabolva)
10 dkg friss zöldsaláta felcsíkozva (én itthon termett rukkolát használtam)
10 dkg paradicsom kockára vágva
3 dkg póréhagyma felkarikázva
2 ek. extraszűz olívaolaj
2 tk. frissen facsart citromlé
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
1. A tenger gyümölcsei mixet – mivel Magyarországon ezt leginkább mirelit formában tudod beszerezni, ezért – tedd lábasba, önts rá hideg vizet, és közepes fokozatú tűzön főzd kb. 3 percig. Ezalatt kiolvad, és már le is szűrheted.
2. Ezalatt keverd össze egy nagy tálban az előkészített, felaprított zöldségeket, add hozzá az olajat, a citromlevet is. A leszűrt tenger gyümölcseit keverd bele a salátába, végül sózd és borsozd ízlés szerint.
TIPP: Tovább gazdagíthatod a salátádat például 1 ek. tökmagolajjal, 1 tk. balzsamecettel, 1-2 dkg reszelt parmezánnal, adhatsz hozzá olajbogyót, kapribogyót, bazsalikom- vagy éppen petrezselyemlevelet.
http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/2016/10/garnelas-turbo-salata-edzes-utan.html
Posta Reni
A káposztát néhány vágással felaprítjuk, a tarját vékonyra szeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A hagymát megpucoljuk, a retket meghámozzuk, és az uborkával együtt min...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket összekockázzuk és a többi hozzávalóval összekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA céklát és a gombát felszeleteljük, és összekeverjük. A többi anyagból kikeverjük a mártást, és ráöntjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA radicchio saláták kesernyés ízűek, a leveleik pedig vastagok és igen ropogósok. Ezt a salátát még grillezni is lehet, mert a hőtől nem veszti el víztartalmát, megtartja formáját...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű