Hozzávalók 1 adaghoz:
10 dkg tengergyümölcsei mix* (vagy csak garnélarák, vagy csak kagyló, vagy ugyanennyi tengeri halfilé roston sütve, feldarabolva)
10 dkg friss zöldsaláta felcsíkozva (én itthon termett rukkolát használtam)
10 dkg paradicsom kockára vágva
3 dkg póréhagyma felkarikázva
2 ek. extraszűz olívaolaj
2 tk. frissen facsart citromlé
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
1. A tenger gyümölcsei mixet – mivel Magyarországon ezt leginkább mirelit formában tudod beszerezni, ezért – tedd lábasba, önts rá hideg vizet, és közepes fokozatú tűzön főzd kb. 3 percig. Ezalatt kiolvad, és már le is szűrheted.
2. Ezalatt keverd össze egy nagy tálban az előkészített, felaprított zöldségeket, add hozzá az olajat, a citromlevet is. A leszűrt tenger gyümölcseit keverd bele a salátába, végül sózd és borsozd ízlés szerint.
TIPP: Tovább gazdagíthatod a salátádat például 1 ek. tökmagolajjal, 1 tk. balzsamecettel, 1-2 dkg reszelt parmezánnal, adhatsz hozzá olajbogyót, kapribogyót, bazsalikom- vagy éppen petrezselyemlevelet.
http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/2016/10/garnelas-turbo-salata-edzes-utan.html
Posta Reni
Elkészítés: Egy keverőtálban összekeverjük az oregánót, fokhagymaport, fél teáskanál borsot és 1/4 teáskanál sót. Egy kis olajat forrósítunk egy serpenyőben. A csirkemellet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben keverjük össze a tejszínt, a cukrot, az ecetet, a sót, a borsot és az apróra vágott fokhagymát. Tegyük félre, hagyjuk picit, hogy összérjenek az ízek. A uborkát mos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a hozzávalókat tetszés szerint felaprítjuk és salátás tálba tesszük -meglocsoljuk a balzsamecet +olívaolaj +juharszirup keverékével, -jól elkeverjük -fogyasztásig hűtőben pihen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű