Családireceptkönyv.hu

Céklasaláta fetával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb cékla (kb. 80 dkg)
1/2 citrom leve

frissen őrölt bors
extraszűz olívaolaj
10 dkg feta sajt
napraforgómag és petrezselyemzöld ízlés szerint

Elkészítés:


A meghámozott céklát lereszeljük, összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal, citromlével, olajjal. Alaposan átforgatjuk, és 1/2 órán át állni hagyjuk. Tálalás előtt kelyhekbe szedjük, megszórjuk napraforgómaggal, elmorzsolt fetával és kevés aprított petrezselyemzölddel.

Tipp: a megadott mennyiség előételként 6 személyre elegendő, köretként érdemes többet készíteni belőle.

Céklasaláta fetával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült  burgonya zöldséges  joghurttal
Sült burgonya zöldséges joghurttal

Mossuk meg a burgonyát, de ne hámozzuk meg, majd főzzük puhára 20 perc alatt. Villával ellenőrizzük, hogy a belseje nem maradt-e kemény. Csepegtessük le és csavarjuk alufóliába,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajt (paleo)
Sajt (paleo)

A zöldséget puhára pároljuk és leszűrjük, lecsepegtetjük. A kókusztejszínt a kókuszolajjal meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a zselatint. Az összes hozzávalót egy turmixba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomsaláta
Paradicsomsaláta

A paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomhoz és megsózzuk. Egy kis ideig állni hagyjuk, majd a citromlével és az o...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk