menu

Családireceptkönyv.hu

kocsonya húsvétra


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 db tojás héja!
1 piros pritamin paprika
Zöld levélkék – pl. petrezselyem, zellerlevél, apróra vágott zellerszál (esetleg kompromisszumként zöldborsó), zöld kapor – ízlés szerint
30 dkg főtt sonka (vagy bármilyen főtt hús)
Só, őrölt bors
20 gr zselatin
1-2 dl húsleves lé (pl., ha más nincs, akkor húsleveskockából elkészítve

Elkészítés:


A 10 tojást alaposan megmossuk, szikkasztjuk, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat készítünk óvatosan a tojások tetején
Itt távolítjuk el a tartalmukat (természetesen felhasználjuk máshoz), majd jól kiöblítjük az üres héjat, és lefelé fordítva kicsöpögtetjük
Tojástartóba helyezzük őket, a lyukkal felfelé
A zselatint 30 ml vízben 10-15 percet áztatjuk, majd a tűzön addig főzzük, míg fel nem olvad, majd hozzáöntjük a húsleveshez –> kész az aszpikunk
A sonkát, a pritamin paprikát, a választott zöld-féléket apróra vágjuk, és fűszerezzük
1 zöld levélkét rakunk a tojás aljára
Ráhalmozzuk a keveréket, majdnem a lyukak szájáig, majd feltöltjük a zselatinos húslevessel
Legalább 1 napra hűtőbe rakjuk, …majd óvatosan meghámozva, akár piros tojásokkal vegyesen adjuk asztalra!

kocsonya húsvétra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia saláta (paleo)
Francia saláta (paleo)

Készíts 3 adag házi majonézt, majd keverd bele a főtt répát, az almát és az uborkát.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marika
Tonhalas céklasaláta
Tonhalas céklasaláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bulgur salata
Bulgur salata

1. Bulgur preliti sa vrelom vodom u koju ste dodali kocku za supu, dodati ulje i dobro izmjesati pa ostaviti pokriveno da odstoji dok sve ostalo ne pripremite. 2. Luk sjeci n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szendvicskrém recept
Szendvicskrém recept

A vöröshagymát megpucoljuk, és a párizsival együtt nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A margarint a tejföllel, reszelt sajttal kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, sózzuk borsozzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk