1 tojás sárgája
1 tk mustár
fél dl olaj (ha van, akkor felesben ét és oliva)
só, bors
1-1 csipet oregánó, bazsalikom, petrezselyem
2 kicsike gerezd fokhagyma
fél citrom (kis) facsart leve
1 jég/ vagy fejessaláta
20 dkg csirkemell
pirított kenyérkocka
3-4 tk parmezán
A tojássárgáját kikeverjük a mustárral, majd bele az olaj és a fűszerek. Ezután jöhet hozzá a tejszín/ vagy tej.
A csirkemellet sózom, borsozom, majd serpenyőben aranybarnára sütöm. Közben a kenyeret felkockázom, pici olajon megsütöm (vagy simán sütőben is lehet).
Egy edénybe mehet 1 sor feldarabolt saláta, aztán a husi, kenyér, öntetet, parmezán, és ezt ismétlem amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A gerslit átöblítjük, majd egy nagy lábasban feltesszük háromszoros mennyiségű, bő, sós vízben főni. Forralás után közepesre vesszük a hőfokot és kb. 40 perc alatt puhára főzzük. L...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel és porcukorral ízesítjük. Egy tálban összekeverjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tányérokhoz a sajtot lereszeljük. Sütőpapírral bélelt tepsire 2 vagy 4 körlapot készítünk belőle, és 180 fokon kb. 5-8 perc alatt felolvasztjuk. Pár percig hűlni hagyjuk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott medvehagymát, főtt tojások sárgáját és a fehérjék egy részét a fűszerekkel összeturmixolom. Ha töltött tojásként tálalom, akkor néhány tojásfehérjét félreteszek,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű