1 tojás sárgája
1 tk mustár
fél dl olaj (ha van, akkor felesben ét és oliva)
só, bors
1-1 csipet oregánó, bazsalikom, petrezselyem
2 kicsike gerezd fokhagyma
fél citrom (kis) facsart leve
1 jég/ vagy fejessaláta
20 dkg csirkemell
pirított kenyérkocka
3-4 tk parmezán
A tojássárgáját kikeverjük a mustárral, majd bele az olaj és a fűszerek. Ezután jöhet hozzá a tejszín/ vagy tej.
A csirkemellet sózom, borsozom, majd serpenyőben aranybarnára sütöm. Közben a kenyeret felkockázom, pici olajon megsütöm (vagy simán sütőben is lehet).
Egy edénybe mehet 1 sor feldarabolt saláta, aztán a husi, kenyér, öntetet, parmezán, és ezt ismétlem amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Keményre főzzük a tojásokat, kihűtjük, meghámozzuk. Megszabadítjuk a héjától a kardamom magot, dörzsmozsárba helyezzük. Ugyanoda kerül a kömény és a koriander-mag is, összedörzsö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzeleteljük kockákra az avokádót és tegyük egy tálba, majd locsoljuk meg citromlével. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és könnyedén keverjük össze. A salátát tálalás előtt legalább e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAzonos méretű reszelőn reszeltem le a káposztát, répát és a hagymát. Majd meghintettem kevés sóval, és cukorral. Összekevertem a majonézt a tejföllel, és ezzel vegyítettem a salátá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk, alaposan besózzuk, és félretesszük. Fél liter hideg vízben elkeverjük a cukrot, az ecetet és a zúzott fokhagymát, majd a salátalev...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű