12,5 dkg brindza (lehetőleg szlovák, azok közül is legjobb a liptószentmiklósi, ami egy kicsit „csípős”
25 dkg félzsíros tehéntúró
2 fej finom, „gyümölcsös” lilahagyma
3 – 4 gerezd fokhagyma
kb. 15 szem kapribogyó
2 – 3 evőkanál tejföl
só
frissen őrölt feketebors
őrölt kömény
jófajta, illatos pirospaprika
1 evőkanál mustár
1 teáskanál morzsolt majoranna
ízlés szerint friss kapor
A hagymát apróra vágjuk (hogy egy kicsit ropogjon a fogunk alatt), a fokit lereszeljük és minden hozzávalóval együtt egy tálban kikeverjük. A tejfölt érdemes kisebb adagokban hozzáadni, mert nem jó, ha folyós lesz a végeredmény. A mennyiség nagyban függ a túró vizességétől.”
Pirítóssal vagy friss kenyérrel, retekkel, zöldhagymával, nyáron pedig paradicsomba vagy paprikába töltve isteni. Minden évszakban szeretjük. Férfiasan tökéletes ☺
„Kismillió változata van, ettem már olyat, amelyben nem volt tehéntúró, de vaj és egy kevés sör igen. Van aki több vagy éppen kevesebb hagymával, fokival csinálja. Mi ezt a változatot szeretjük. FÉRFIMUNKA, juhtúró, kapribogyó, kömény, lilahagyma, majoranna, mustár, pirospaprika, SALÁTA ÉS ELŐÉTEL, tehéntúró, tejföl
Az összevágott csirkemellet egy pici olajon fehére sütjük, majd izlés szerint ízesítjük (leveskocka,bors,bármilyen fűszerek, fokhagyma). Hozzáöntjük a tejszínt és puhára párolju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz elmorzsolt oreganot keverd el az olajjal és a citromlével, s hagyd egy-két órát érni. Majd a paradicsomot vágd cikkekre, a pórét és a paprikát félkarikákra, az uborkát és a sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a többi hozzávalót: a tojásokat és az uborkát is feldaraboljuk, végül mindent egy nagy tálba teszünk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa zellert és az almát meg hámozzuk,gyufaszál vastagságúra vágjuk,meg ontözzűk a citromlével.a sajtót is hasonlóra vágjuk,a tejszínt,a majonézt,sót borsot,ősze keverjük,és hozzá adj...
Elkészítési idő: 1+2 óra Nehézség: Könnyű