40 dkg zöldborsó tisztán (lehet fagyasztott is), 25 dkg majonéz , 1 evőkanál porcukor (ízlés szerint), fél citrom leve, fél csomag petrezselyemzöld.
A zöldborsót enyhén sózott, forrásban lévő vízbe teszem. Kb. 10 perc alatt puhára főzöm, leszűröm, és kihűtöm.
A majonézt ízesítem a porcukorral, fél citrom levével, alaposan kikeverem. Ha kihűlt a borsó, összekeverem, hozzáadom az apróra vágott petrezselyemzöldet, és petrezselyemzöld levélkékkel díszítem. Jól behűtöm.
A sajtot finomra reszeljük. A tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Beletesszük az átpréselt fokhagymát is és alaposan összekeverjük. Megízesítjük sóval, borssa...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomokat vágjuk tetszőleges nagyságúra. A hagymát aprítsuk össze. Egy tálban keverjük össze a balzsamecetet, az olívaolajat, az apróra vágott hagymát, a sót és a borsot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, megmossuk. Az újhagymát kevés zöldjével együtt felkarikázzuk; a lilahagymát vékony gerezdekre-karikákra szeljük, néhányat félreteszünk belőlük a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa a fagyasztóból veszem elő az uborka salátának valót akkor egy szűrőbe teszem és jó forró vízzel leöntöm összekeverem és utána hideg vízzel öntöm le...Így elveszi a hűtő ""ízét""...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű