A zöldséges ételek egyik legjobbja! Fincsi, húsmentes és egészséges, ráadásul nagyon gyorsan össze lehet dobni!
Hozzávalók:
1 hagyma
2 zöld paprika
1 kaliforniai paprika
1 cukkini
1 padlizsán
20 dkg zöld bab
20 dkg meghámozott burgonya
10 dkg koktélparadicsom
zeller levél
friss petrezselyemzöld
olaj
só, bors
Elkészítése:
A zöldségeket a paradicsom kivételével meghámozzuk és felkockázzuk, majd egy edénybe tesszük és kevés vizet öntünk rá, nem kell ellepje. Adunk hozzá egy kevés olajat is. Fűszerezzük és hagyjuk párolódni. Mikor elfőtték a levüket, hozzáadjuk a felvagdosott koktélparadicsomokat és a felaprított zeller és petrezselyemzöldet. Hagyjuk még párolódni, egészen addig amíg sűrű szaft lesz alatta és a zöldségek egészen puhák lesznek, ezt követően levehetjük a tűzről.
A tojást keményre megfőzzük és nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségeket alaposan megmossuk, a retket felkarikázzuk, a paprikát apróra vagdaljuk, az uborkát félkarikákra vágjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húsból fasírtot készítek, majd golyókat formázok és a közepükbe főtt fürjtojást teszek, majd vékonyan kiolajozott muffin formába helyezem és a tetejét megszórom reszelt sa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk, felkockázzuk. Az uborkát megmossuk, felkockázzuk. A lilahagymát felkarikázzuk. A hagymát, paradicsomot, uborkát egy tálba tessz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA megpucolt céklát egyforma, kb. 3 centis darabokra vágjuk, átforgatjuk az olívaolajban a kevés sóval és borssal, illetve a kakukkfűvel. Fontos, hogy egymás mellé helyezzük őket a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű