Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes töltött tojás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 tojás
1-2 kanál olívaolaj
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma

bors
petrezselyemzöld
2 marék zabpehely

Elkészítés:


6 tojást keményre főzünk és ha kihűlt, félbevágjuk. Sárgáját kivesszük
és villával elmorzsoljuk. Egy teflon lábosban kevés olíva olajon
megdinsztelünk 1 fej nagyon apróra vágott hagymát. Amikor már majdnem jó, rávágunk 2-3 gerezd fokhagymát is. Rádobjuk a tojások sárgáját, kevés sót, borsot , petrezselyem zöldet, majd ez előre vízbe áztatott és kinyomkodott zabpelyhet. Kicsit kevergetjük, majd 1 nyers tojással sütjük készre. (Az egész csak pár percig tart) Amikor meghűl, a
tojások fehérjébe töltjük és tejföllel, majonézzel, petrezselyem
zölddel, stb.. díszíthetjük. Ebből az adagból 12 db lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Isten gyalulta tök saláta
Isten gyalulta tök saláta

A tököt 4-be vágjuk, kimagozzuk. Annyi sós vízben feltesszük főni, ami ellepi. Bő egy óráig főzzük, amíg el nem válik a héjától. Leöntjük róla a vizet, hideg vizet öntünk rá, kicsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Lencsesaláta
Lencsesaláta

Lencséhez A lencsét kiválogatjuk, és pár órára vízbe áztatjuk. Főzés előtt leöntjük róla a vizet, majd új adaggal öntjük fel. A babérlevelekkel, fokhagymagerezdekkel és egy kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Márti kaszinótojása
Márti kaszinótojása

A tojásokat tegyük vízbe, miután felforrt, zárjuk el és 10 percig hagyjuk benne. Pucoljuk meg, felezzük el és szedjük ki a sárgáját. Süssük meg a bacont, majd adjuk a tojássárgáj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Vivien
Ananászos csirkesaláta
Ananászos csirkesaláta

A tésztát sós vízben megfőzzük. A salátát metéltre vágjuk, az ananászt felkockázzuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk, olajon vegetával és az átlagosnál több borssal megpirítjuk. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk