7 tojás
1-2 kanál olívaolaj
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
petrezselyemzöld
2 marék zabpehely
6 tojást keményre főzünk és ha kihűlt, félbevágjuk. Sárgáját kivesszük
és villával elmorzsoljuk. Egy teflon lábosban kevés olíva olajon
megdinsztelünk 1 fej nagyon apróra vágott hagymát. Amikor már majdnem jó, rávágunk 2-3 gerezd fokhagymát is. Rádobjuk a tojások sárgáját, kevés sót, borsot , petrezselyem zöldet, majd ez előre vízbe áztatott és kinyomkodott zabpelyhet. Kicsit kevergetjük, majd 1 nyers tojással sütjük készre. (Az egész csak pár percig tart) Amikor meghűl, a
tojások fehérjébe töltjük és tejföllel, majonézzel, petrezselyem
zölddel, stb.. díszíthetjük. Ebből az adagból 12 db lesz.
1. Az összes hozzávalót előkészítjük. A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, jól lecsöpögtetjük. Felét egy nagy salátástál oldalára rakjuk, a cukorral megszórjuk (a maradék salátá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA spárgákat megtisztítjuk, megmossuk, a fejüket levágjuk 10 cm hosszan (a végeket félretesszük, mert remek levesalapanyag). A salátát és a bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, a le...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat a levüktől lecsöpögtetjük, majd a szár felőli végüket levágjuk, és a magokat eltávolítjuk. Ezután a paprikák üregét megtöltjük a feta sajttal, az ujjunkkal jól belenyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyér ne a szokásos hajszálvékony toastkenyér legyen, hanem vastagabb szeletek. Készítünk egy jó sűrű besamelmártást (10 dkg VAJ, 7 dkg liszt, 500 ml tej: a vajból és a lisztből...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű