6 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
1 fej vöröshagyma
Az öntethez
50 g majonéz
200 g tejföl (20%-os)
1 evőkanál mustár
0.5 mokkáskanál kristálycukor
3 csipet só
1 csipet fehérbors (őrölt)
A tejfölt, a majonézt, és a mustárt összekeverjük egy tálban. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük.
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, majd az öntetbe keverjük.
A tojásokról eltávolítjuk a héjat, majd kockára vágjuk. Én mindig tojásszeletelővel kockázom, mert úgy sokkal gyorsabb. :) A főtt tojást beletesszük a szeletelőbe, és a szokásos módon felvágjuk. Ezután óvatosan megfogjuk, és 90 fokban elfordítva visszatesszük a szeletelőbe, majd újra vágjuk.
A tojást a tálba tesszük a többi hozzávaló közé és az egészet alaposan összekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Húsok mellé köretnek, de akár egy friss ropogós kiflivel vagy zsömlével fogyasztva is nagyon finom a majonézes-hagymás tojássaláta. :)
A céklát hámozzuk meg, az almát azonban nem feltétlenül kell, azonban mindkét összetevőt reszeljük le. Adjuk hozzá a mézet, a citromlével locsoljuk meg, hagyjuk 10 percig, hogy ös...
Elkészítési idő: 30 percA krumplit hajában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük (így könnyebb megpucolni), kicsit állni hagyjuk, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A borsót enyhén sós vízben pár perc al...
Elkészítési idő:Vajíčka si uvaríme, ošúpeme a následne roztlačíme. 2) Zmiešame si kyslú smotanu spolu s horčicou. Dochutíme soľou alebo korením. Pridáme vajíčka spoločne s nakrájanou cibuľou. 3)...
Elkészítési idő: