6 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
1 fej vöröshagyma
Az öntethez
50 g majonéz
200 g tejföl (20%-os)
1 evőkanál mustár
0.5 mokkáskanál kristálycukor
3 csipet só
1 csipet fehérbors (őrölt)
A tejfölt, a majonézt, és a mustárt összekeverjük egy tálban. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük.
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, majd az öntetbe keverjük.
A tojásokról eltávolítjuk a héjat, majd kockára vágjuk. Én mindig tojásszeletelővel kockázom, mert úgy sokkal gyorsabb. :) A főtt tojást beletesszük a szeletelőbe, és a szokásos módon felvágjuk. Ezután óvatosan megfogjuk, és 90 fokban elfordítva visszatesszük a szeletelőbe, majd újra vágjuk.
A tojást a tálba tesszük a többi hozzávaló közé és az egészet alaposan összekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Húsok mellé köretnek, de akár egy friss ropogós kiflivel vagy zsömlével fogyasztva is nagyon finom a majonézes-hagymás tojássaláta. :)
Die Reisnudeln nach Anleitung kochen und abkühlen lassen. Paprika, gekochten Schinken, Käse, saure Gurken und Zwiebel klein schneiden und zu den Reisnudeln geben. Aus Mayonna...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tojásokat keményre főzzük. 2.A sárgáját kivesszük, villával összetörjük, összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és a tejföllel. 3.A tojások fehérjét csíkokra vágjuk, és öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű