40 dkg ÚJburgonya
Tejfölös öntet:
3 dl tejföl
1 ek olivaolaj
1 ek mustár
1 fej lilahagyma
só, bors, pirospaprika
VAGY
Mézes öntet:
3 ek méz
1 ek mustár
2 ek olivaolaj
2 ek borecet
só, bors
Sós vízben héjastul, cikkekre vágva megfőzzük a burgonyát.
A tejfölös öntet esetén a lilahagymát felkarikázzuk, majd a hozzávalókat összekeverjük,
A mézes öntet esetén egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat.
Végül a kihűlt burgonyára öntjük valamelyiki tölteléket, hidegen tálaljuk
A vajból, lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük. A besamelmártás 2/3 részéhez keverjük a tormát, ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat kettévágjuk, s...
Elkészítési idő:A céklát 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ez durván egy órát vesz igénybe. A jégsalátát felvágjuk, és a többi salátalevéllel együtt egy keverőtálba tesszük. A répát f...
Elkészítési idő: 1,5 óra. főzzük meg héjában a krumplit, majd pucoljuk meg és szeljük max. 0,5 cm vastag karikákra egy darab kivételével (!), tegyük a karikákat egy magas falú tálba 2. szeljük apróra a l...
Elkészítési idő:A csirkemellet vágd csíkokra. Sózd, borsozd, majd kevés olívaolajon süsd őket fehéredésig. Szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket. Közben az uborkát és a paradicsomot mosd meg...
Elkészítési idő: