40 dkg ÚJburgonya
Tejfölös öntet:
3 dl tejföl
1 ek olivaolaj
1 ek mustár
1 fej lilahagyma
só, bors, pirospaprika
VAGY
Mézes öntet:
3 ek méz
1 ek mustár
2 ek olivaolaj
2 ek borecet
só, bors
Sós vízben héjastul, cikkekre vágva megfőzzük a burgonyát.
A tejfölös öntet esetén a lilahagymát felkarikázzuk, majd a hozzávalókat összekeverjük,
A mézes öntet esetén egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat.
Végül a kihűlt burgonyára öntjük valamelyiki tölteléket, hidegen tálaljuk
A kockára vagy csíkokra vágott húst a következő pácba helyezzük: Olívaolaj, 2 ek mustár, 3 ek méz, 2 ek szószajósz, só, bors, fokhagyma. Legalább 1 órát hagyjuk pácolódni, ma...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és négy szeletre vágjuk fel. Serpenyőben felforrósítjuk a napraforgóolajat, és körbepirítjuk rajta a hússzeleteket. A szójaszószt hozzá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet vágd csíkokra. Sózd, borsozd, majd kevés olívaolajon süsd őket fehéredésig. Szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket. Közben az uborkát és a paradicsomot mosd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, majd a héjukat eltávolítjuk. A megfőtt tojásokat összetörjük (akár egy villával, én most a krumplitörőt használtam). Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű