20 dkg sonka
ízlés szerint kukorica
3 tojás tojás
3 cs. zselatin
víz
Zselatinból aszpikot készítek, 1 dl vízhez két púpos evőkanál zselatint teszek, majd felforralom.Ezt célszerű decinként elkészíteni, mivel hamar megszilárdul, melegen dolgozunk vele.
Egy őzgerinc forma aljára teszek egy kis aszpikot, majd sonkát és kukoricát, ezt újból leöntöm a megmaradt aszpikkal. Beteszem a hűtőbe. Közben ha már elkezdett szilárdulni, újabb adag aszpikot készítek. Az őzgerinc formába a megszilárdult aszpik tetejére helyezem az egész főtt tojásokat, körbeszórom ismét sonkával, kukoricával, majd ráöntöm az aszpikot. Újból hűtőbe teszem szilárdulásig.
Ezt a sorozatot addig folytatom míg a forma tele nem lesz, vagy a hozzávalók el nem fogynak.
Fogyasztás előtt az őzgerinc forma hátulját meleg vízzel meglocsoljuk, így könnyebb kivenni.
Én 25 dkg lencsét megmosok es beáztatok.Minél többett ázik annál kevesebbet kell főzni.1 2 órát szoktam áztatni es annyi vízben kezdem főzni amennyi ellepi.Ha van sonkaleved vagy h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket 1,5-2 centis kockákra vágjuk. Az uborkát – miután két végét lecsaptuk – a paradicsomhoz hasonlóan fölaprítjuk....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük. A sárgáját kivesszük, villával összetörjük, összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és a tejföllel,kevés borssal. A tojások fehérjét csíkokra vágjuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk, levágjuk a végeit. Egy szeletelőn minél vékonyabbra szeleteljük. Rányomjuk a fokhagymát, besózzuk, alaposan átkeverjük és 10 percig állni hagyjuk, míg lev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű