1 fejessaláta
2-3 közepes lilahagyma
2 evőkanál balzsamecet
2-3 evőkanál extraszűz olívaolaj
Só, bors, ízlés szerint méz.
1-2 evőkanál pirított szezámmag
2-3 db főtt házi vagy bio tojás
1.Megfőzzük a tojást.
2.Megpirítjuk szárazon a szezámmagot.
3.A salátát megmossuk, apróra tépkedjük, tálba tesszük.
4.A hagymát megtisztítjuk, olívaolajon megpároljuk.
5.Hozzáöntjük a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, kevés mézzel ízesítve összeforraljuk.
6.Ráborítjuk a salátára, jól összekeverjük.
Elvileg így már fogyasztható is, de ha laktatóbbra szeretnénk, akkor meghintjük a szezámmaggal, rászeljük a tojást, és úgy tálaljuk
2 főre
Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Elkészítés: Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, éppen csak...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kicsit hűltek, megpucoljuk, és felkockázzuk. A káposztát, ha szükséges, kicsit kimossuk, majd összevágjuk, hogy könnyebben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzöm, és ha kihűltek, megtisztítva hosszában kettévágom mindegyiket. A sárgáját a sertésmájkrémmel, mustárral, kevés őrölt borssal jól összedolgozom, és vissz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet össze kell turmixolni, és mehet rá a pirítósra. Nagyon egészséges fincsi kis reggeli.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű