ízlés szerint só
igény szerint zöld citrom
1 evőkanál cimromlé
1 fej lilahagyma
30 dkg tonhal
2 evőkanál majonéz
1 db zöldpaprika
ízlés szerint bors
10 szem fekete olajbogyó
60 dkg burgonya
2 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
5 dkg főtt kukorica
ízlés szerint reszelt zöld citromhéj
A burgonyát sós, vagy MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel ízesített vízben 20 perc alatt puhára főzzük, majd kihűlés után negyedekre vágjuk.
A zöldpaprikát csíkokra, a lilahagymát karikára vágjuk, majd a főtt kukoricával együtt a burgonyához adjuk.
A tonhalat lecsepegtetjük és villával összetörjük. Az olajbogyót feldaraboljuk, majd ezt is a salátába keverjük.
Az öntet hozzávalóit kikeverjük, a salátára öntjük és a cikkekre vágott zöld citrommal tálaljuk.
Lazán rétegezd a karikára vágott paradicsomot, mozzarellát és szórd meg sok-sok bazsalikomlevéllel. Locsold balzsamecet, olívaolaj, só és bors elegyével. Vacsorára is tökéletes.
Elkészítési idő: 10 Nehézség: KönnyűElőször a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá. Jól keverjük össze őket. Először a porcukorhoz adjuk hozzá a sót, borsot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat tedd oda főni, a lobogástól számított tíz percre van szükségük, hogy elérjék a tökéletes keménységet. Amikor langyosra hűltek, akkor szedd le a héjukat, mosd meg őket,...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű