Hozzávalók: 4 adag
50 dk g mirelit vajas leveles tészta
15 dkg sonka
12 dkg szeletelt sajt
1 tk olaj
1 cs újhagyma / paprika / idény zöldség
2 db tojás
Elkészítés: Ha kapok, készre nyújtott tésztát veszek, amit már nem kell nyújtani, csak kibontom.
Ráterítem a sonkaszeleteket, hogy befedje.
Ráterítem a sajtszeleteket.
Egyik tojást elkeverem az aprított idény zöldséggel.
Olajon kisé kocsonyásra melegítem és rákenem a sajtra.
Föltekerem, mint a bejglit, a két végét benyomkodom.
Megszurkálom villával a tetejét.
Megkenem felvert tojással.
Teflonlappal kibélelt tepsibe teszem.
200°C-os sütőben, percig sütöm.
1. A darált húst összekeverem az apróra vágott hagymával, fokhagymával és az ételízesítőkkel. 2. A zsömléket félbevágom, és jó vastagon megkenem a húsmasszával. 3. Tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a meghámozott, félbe vágott virsliket és a sütőben néhány percig sütjük. Ezután ráütjük a tojásokat, ügyelve, hogy a sárgájuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját vízgőz fölött felhabosítjuk pár perc alatt, közben hozzáadjuk a vizet. Levéve a tűzről, az olvasztott vajat folyamatosan adagolva hozzákeverjük, ala...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a borssal elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, és apránként a vizet. Épp annyi víz kell hozzá, hogy a kezünkhöz már ne ragadjon, de még jó puha legyen. Ezért lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű