16 vékony szelet finom fehér kenyér
8 dkg vaj
2 tk finomliszt
3 dl tej
1 tojás sárgája
1 tk dijoni mustár
só, bors, szerecsendió
24 szelet Gruyere vagy ementáli
8 szelet pármai sonka vagy más nyers füstölt sonka
3 dkg vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne a lisztet, majd tejjel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni.
A kenyerek mindkét oldalát megkenjük a maradék vajjal, majd serpenyőben megpirítjuk őket.
A kicsit kihűlt besamelhez hozzákeverjük a mustárt és a tojás sárgáját.
A kenyerek felét megkenjük besamellel, egy szelet sajtot, sonkát, majd ismét sajtot helyezünk rájuk, és ismét megkenjük őket a mártással, majd a tetejükre helyezzük a maradék kenyér szeleteket. Végül ezeket is megkenjük besamellel és a tetejükre helyezzük a maradék sajtszeleteket.
Forró sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük a szendvicseket.
A legjobb Gruyere sajttal és pármai sonkával, de majdnem ugyanolyan finom ementálival és olcsóbb sonkával is. Olivás, paradicsomos ruccola salátával tálaljuk.
1. A hagymát nagyon apróra vágom, és kevés olajon egy serpenyőben szépen megpárolom (tényleg nem kell bele sok hagyma). 2. Ha üveges-puha, akkor ráöntöm a gombakonzerveket, lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyát és hagymát finomra reszeljük. Összekeverjük a liszttel és a tojással. Sóval, borssal erőteljesen ízesítjük. A palacsintatésztát 20 percig állni hagyjuk. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kenyeret megkenem a vajjal, ráfektetem a sonkaszeleteket, rászórom a sajtot és a grillben megsütöm
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat a sóval, borssal felverem, hozzáadom a tejszínt, a sindlinget és habosra keverem. A tojásos masszában megfürdetett kenyérszeletek felét egy vajjal kikent tűzálló tál...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű