menu

Családireceptkönyv.hu

Croque monsieur - a francia melegszendvics


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


16 vékony szelet finom fehér kenyér
8 dkg vaj
2 tk finomliszt
3 dl tej
1 tojás sárgája
1 tk dijoni mustár
só, bors, szerecsendió
24 szelet Gruyere vagy ementáli
8 szelet pármai sonka vagy más nyers füstölt sonka

Elkészítés:


3 dkg vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne a lisztet, majd tejjel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni.
A kenyerek mindkét oldalát megkenjük a maradék vajjal, majd serpenyőben megpirítjuk őket.
A kicsit kihűlt besamelhez hozzákeverjük a mustárt és a tojás sárgáját.
A kenyerek felét megkenjük besamellel, egy szelet sajtot, sonkát, majd ismét sajtot helyezünk rájuk, és ismét megkenjük őket a mártással, majd a tetejükre helyezzük a maradék kenyér szeleteket. Végül ezeket is megkenjük besamellel és a tetejükre helyezzük a maradék sajtszeleteket.
Forró sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük a szendvicseket.

Trükkök, tippek, praktikák:


A legjobb Gruyere sajttal és pármai sonkával, de majdnem ugyanolyan finom ementálival és olcsóbb sonkával is. Olivás, paradicsomos ruccola salátával tálaljuk.

Croque monsieur - a francia melegszendvics

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek, Reggeli ételek, Szendvicsek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Húsos-gombás melegszendvics - OK
Húsos-gombás melegszendvics - OK

1. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a többször átdarált húst, és az apróra vágott gombát és sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítve megp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dani
Szardelás vaj
Szardelás vaj

A vajat tányérba teszük, ízlés szerint (kb 1/4 résznyi) szardellapasztát nyomunk rá, és egy villával az egészet jól eldogozzuk.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mariann
Sós palacsinta - húsos
Sós palacsinta - húsos

Kikeverjük a palacsintatésztát, kicsit sűrűbbre hagyjuk, mint szokásos, hogy jó dundi palacsintáink legyenek. (1 embernek 2 palacsinta jó laktató adag lesz, ha nagyétkű férfi van a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
593. Virslis kifli
593. Virslis kifli

Élesztőt futtatni. Hozzá liszt,só,tej. Összegyúrni, dagasztani, végül hozzá az olaj. A tésztát fél órán át keleszteni meleg helyen, letakarva. A virsliket 3 részre, majd félbe vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk