menu

Családireceptkönyv.hu

Croque monsieur - a francia melegszendvics


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


16 vékony szelet finom fehér kenyér
8 dkg vaj
2 tk finomliszt
3 dl tej
1 tojás sárgája
1 tk dijoni mustár
só, bors, szerecsendió
24 szelet Gruyere vagy ementáli
8 szelet pármai sonka vagy más nyers füstölt sonka

Elkészítés:


3 dkg vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne a lisztet, majd tejjel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni.
A kenyerek mindkét oldalát megkenjük a maradék vajjal, majd serpenyőben megpirítjuk őket.
A kicsit kihűlt besamelhez hozzákeverjük a mustárt és a tojás sárgáját.
A kenyerek felét megkenjük besamellel, egy szelet sajtot, sonkát, majd ismét sajtot helyezünk rájuk, és ismét megkenjük őket a mártással, majd a tetejükre helyezzük a maradék kenyér szeleteket. Végül ezeket is megkenjük besamellel és a tetejükre helyezzük a maradék sajtszeleteket.
Forró sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük a szendvicseket.

Trükkök, tippek, praktikák:


A legjobb Gruyere sajttal és pármai sonkával, de majdnem ugyanolyan finom ementálival és olcsóbb sonkával is. Olivás, paradicsomos ruccola salátával tálaljuk.

Croque monsieur - a francia melegszendvics

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek, Reggeli ételek, Szendvicsek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Májkrém
Májkrém

A margarint felmelegítjük egy lábasban. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát. Kb 15 percig pároljuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a májat...

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Szendvicskrém
Szendvicskrém

A hagymát, sonkát és a tojásokat a lehető legapróbbra összekockázzuk. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és fűszerezzük.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Monte Cristo szendvics
Monte Cristo szendvics

kenyerek egyik oldalát megkenjük a majonézzel, mustárral. Tetejükre sonkát, sajtot teszünk, és összeforgatjuk őket. Enyhén sózott, borsozott tojásba mártogatjuk a szendvicse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajton sült tojás
Sajton sült tojás

Az adagokat egyenkét készítjük: egy serpenyőben diónyi vajat olvasztunk, majd elfektetünk 2 szelet szalonnát. Közepes tűzre tesszük, és amikor pirulni kezd, megforgatjuk, majd rára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk