16 vékony szelet finom fehér kenyér
8 dkg vaj
2 tk finomliszt
3 dl tej
1 tojás sárgája
1 tk dijoni mustár
só, bors, szerecsendió
24 szelet Gruyere vagy ementáli
8 szelet pármai sonka vagy más nyers füstölt sonka
3 dkg vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne a lisztet, majd tejjel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni.
A kenyerek mindkét oldalát megkenjük a maradék vajjal, majd serpenyőben megpirítjuk őket.
A kicsit kihűlt besamelhez hozzákeverjük a mustárt és a tojás sárgáját.
A kenyerek felét megkenjük besamellel, egy szelet sajtot, sonkát, majd ismét sajtot helyezünk rájuk, és ismét megkenjük őket a mártással, majd a tetejükre helyezzük a maradék kenyér szeleteket. Végül ezeket is megkenjük besamellel és a tetejükre helyezzük a maradék sajtszeleteket.
Forró sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük a szendvicseket.
A legjobb Gruyere sajttal és pármai sonkával, de majdnem ugyanolyan finom ementálival és olcsóbb sonkával is. Olivás, paradicsomos ruccola salátával tálaljuk.
mbát, rengeteg ételükben szerepel bőséggel! hozzávalók / 2 adag 20 dkg bagett (félbevágva) 3 tk vaj 4 közepes db csiperkegomba (vékonyan felszeletelve) 5 dkg sonka (felcsíko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kenyerek felét megkenjük margarinnal, a másik felét pedig krémsajttal. 2. A margarinnal megkent szeletre ráfektetjük a sonkát, a sajtot, 1 karika paradicsomot, és kevés bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az újhagymát vágd nagyon vékony karikákra, majd a vaj kivételével az összes hozzávalót alaposan keverd össze. 2. A vajat vágd 4 kis kockára, majd gyúrj 4 nagyobb pogácsát a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz