menu

Családireceptkönyv.hu

Croque monsieur - a francia melegszendvics


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


16 vékony szelet finom fehér kenyér
8 dkg vaj
2 tk finomliszt
3 dl tej
1 tojás sárgája
1 tk dijoni mustár
só, bors, szerecsendió
24 szelet Gruyere vagy ementáli
8 szelet pármai sonka vagy más nyers füstölt sonka

Elkészítés:


3 dkg vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne a lisztet, majd tejjel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni.
A kenyerek mindkét oldalát megkenjük a maradék vajjal, majd serpenyőben megpirítjuk őket.
A kicsit kihűlt besamelhez hozzákeverjük a mustárt és a tojás sárgáját.
A kenyerek felét megkenjük besamellel, egy szelet sajtot, sonkát, majd ismét sajtot helyezünk rájuk, és ismét megkenjük őket a mártással, majd a tetejükre helyezzük a maradék kenyér szeleteket. Végül ezeket is megkenjük besamellel és a tetejükre helyezzük a maradék sajtszeleteket.
Forró sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük a szendvicseket.

Trükkök, tippek, praktikák:


A legjobb Gruyere sajttal és pármai sonkával, de majdnem ugyanolyan finom ementálival és olcsóbb sonkával is. Olivás, paradicsomos ruccola salátával tálaljuk.

Croque monsieur - a francia melegszendvics

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek, Reggeli ételek, Szendvicsek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hagymás melegszendvics - OK
Hagymás melegszendvics - OK

1. A kenyérszeleteket megkenjük vajjal. 2. Rátesszük a kockákra vágott sonkát, ezt megszórjuk oregánóval, hagymacikkeket rakunk rá, és megszórjuk reszelt sajttal. 3. Sütőpapí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Mexikói melegszendvics
Mexikói melegszendvics

1. Az a nagyszerű ebben a receptben, hogy minden hozzávalót egy nagy keverőtálba öntünk, és egy villa segítségével simára keverjük az egészet. 2. Más dolgunk nincs mint, hogy keny...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kolozsvári melegszendvics
Kolozsvári melegszendvics

A meghámozott hagymát, a megnyúzott párizsit és a szalonnát kétszer daráld le egy húsdarálón. A péphez keverd hozzá a tejfölt, s tégy bele egy kevés mustárt, ketchupöt, törött bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás-tojásos melegszendvicskrém - OK
Gombás-tojásos melegszendvicskrém - OK

1. A hagymát nagyon apróra vágom, és kevés olajon egy serpenyőben szépen megpárolom (tényleg nem kell bele sok hagyma). 2. Ha üveges-puha, akkor ráöntöm a gombakonzerveket, lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk