16 vékony szelet finom fehér kenyér
8 dkg vaj
2 tk finomliszt
3 dl tej
1 tojás sárgája
1 tk dijoni mustár
só, bors, szerecsendió
24 szelet Gruyere vagy ementáli
8 szelet pármai sonka vagy más nyers füstölt sonka
3 dkg vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne a lisztet, majd tejjel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni.
A kenyerek mindkét oldalát megkenjük a maradék vajjal, majd serpenyőben megpirítjuk őket.
A kicsit kihűlt besamelhez hozzákeverjük a mustárt és a tojás sárgáját.
A kenyerek felét megkenjük besamellel, egy szelet sajtot, sonkát, majd ismét sajtot helyezünk rájuk, és ismét megkenjük őket a mártással, majd a tetejükre helyezzük a maradék kenyér szeleteket. Végül ezeket is megkenjük besamellel és a tetejükre helyezzük a maradék sajtszeleteket.
Forró sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük a szendvicseket.
A legjobb Gruyere sajttal és pármai sonkával, de majdnem ugyanolyan finom ementálival és olcsóbb sonkával is. Olivás, paradicsomos ruccola salátával tálaljuk.
1. A burgonyákat héjastul megmossuk, fazékba tesszük, és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, puhára főzzük. 2. Ha megfőtt, meghámozzuk. 3. Amikor kihűlt, vízszintesen 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sonkát félbevágjuk, ráhelyezzük a toastra, rárakjuk a sajtot, majd a paradicsomszeleteket és a félbevágott paprikát, fűszerezzük. Berakjuk a mikróba 3 percre. Majd díszítjük eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat villával összetörjük a vagdalt hússal, a hagymát nagyon apró kockára vágjuk, annyi tejföllel összekeverjük, hogy krémes állaga legyen. 2. Fűszerezzük sóval, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk hozzá pici hideg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz