Családireceptkönyv.hu

Ratatouille (francia recept)


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 cukkini
1 padlizsán
2 zöld paprika
2 piros kaliforniai paprika
2 sárga kaliforniai paprika
3 paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors

Elkészítés:


Mosd és tiisztítsd meg a cukkinit, padlizsánt és a paprikákat. Vágd fel őket közepes nagyságú kockákra. Mosd meg, és negyedeld fel a paradicsomot, tisztítsd meg a hagymát és vágd fel apró kockákra.
Egy edénybe önts olajat, majd egyenként pirítsd meg a zöldségeket kb 5 percen keresztül a következő sorrendben: elsőnek a paprikákat, majd a padlizsánt, utána a cukkinit pirítjuk, végül jön a hagyma és a paradicsom, ezeket együtt főzzük. Miután ez is elkészült az összes zöldséget a paradicsomos hagymához adjuk. Kakukkfűvel babérlevéllel és rozmaringgal ízesítjük, sózzuk és borsozzuk. Ezután befedjük és 40 percig főzzük állandó keverés mellett.
Kb 10 perccel a főzés befejezése előtt adjunk hozzá 2 jól megtermett összezúzott fokhagyma gerezdet, és újra fedjük le az edényt. Közben nem árt megkóstolni és újra ízesíteni, ha szükséges.

Ratatouille (francia recept)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Keltgombócos húsos káposzta
Keltgombócos húsos káposzta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Vadas
Vadas

A kuktába minden zöldséget belehelyezek tisztítás után, elég nagyobb darabokra vágni. Ráhelyezem a hússzeleteket, néhány tekerés a borsszóróval, majd a babérlevelet, felöntöm annyi...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Juhtúrós puliszka
Juhtúrós puliszka

A vizet a sóval forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz, de nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk