Családireceptkönyv.hu

Velővel és kolbásszal töltött szűzpecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




2 db szűzpecsenye
1 szál füstölt kolbász
30 dkg agyvelő
só, bors
vaj

Elkészítés:


A szűzpecsenyét éles, hosszú késsel felszúrjuk, kissé kitágítjuk a vágást, vigyázva, hogy a széleit ne sértsük meg. Sóval és borssal bedörzsöljük és állni hagyjuk. A kolbász héját lehúzzuk, majd a felszúrt húsba betoljuk.A megmosott és hártyájától megpucolt velőt, sós, borsos vízben 5 percig addig pároljuk, míg a velő kifehéredik, majd kihűtjük. A szűzpecsenyéket megtöltjük a velővel és vajjal kikent tálba helyezzük. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük és forró sütőben kb. 30 percig pároljuk, a végén pedig 5-10 perc alatt megpirítjuk. Közben a vegyes zöldséget kevés vízben házi vegetával, sóval, borssal megpároljuk. Krumplival, gyümölccsel, rizzsel, zöldségekkel tálalhatjuk.

Velővel és kolbásszal töltött szűzpecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Francia sós pite (Rupáner)
Francia sós pite (Rupáner)

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk géppel vagy kézzel, majd 15 percre a fagyasztóba tesszük. Ha géppel gyúrjuk a tésztát (például dagasztófejjel), akkor is gyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rakott savanyú káposzta
Rakott savanyú káposzta

Feltesszük főni a rizst, és ha szükséges, átmossuk a káposztát, de maradjon savanyú, az a lényeg! Egy evőkanálnyi olajra szórjuk a köményt, és addig kevergetjük, míg illatos nem le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Csőben sült krumpli
Csőben sült krumpli

A krumplit megpucolom, kockákra vágom és sós vízben megfőzöm. Vajat olvasztok, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd lassan felöntöm gyakori kevergetés mellett forró tejjel. S...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuszkusz bárányhússal
Kuszkusz bárányhússal

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, rádobjuk a húst, és kissé megpirítjuk. Ezután fűszerezzük, majd hozzáadjuk a beáztatott csicseriborsót. Felöntjük vízzel, és egy...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk