1 csomag tészta
70 dkg darált hús sertés v. marha
1 hagyma
2 paradicsom
3 evőkanál paradicsomszósz
20 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
1 teáskanálnyi bazsalikom
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon dinsztelni kezdjük és hozzáadjuk a húst is. A paradicsomokat felszeleteljük, belekeverjük, majd a paradicsomszószt is hozzáadjuk. Pár percig főzzük és fűszerezzük. Mikor a tészta megfőtt, leszűrjük és egy hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a félkész ragut. 180 fokos sütőben 20 percen át sütjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot és még 1-2 percig a kikapcsolt, de még meleg sütőben hagyjuk, így ráolvad. Tálalhatjuk is.
A bulgurt felöntjük 2-szeres mennyiségű forró vízzel, fedő alatt főzzük pár percig, sózzuk, borsozzuk, majd félre tesszük, hogy magába szívja a maradék vizet. A zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olajat felhevítjük, és hozzáadjuk a köményt, a gyömbért, a kurkumát, valamint a cayenne borsot. Rádobjuk a finomra aprított lila hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk ő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát kockázzuk, zsírjára sütjük, majd a fél karikára vágott vöröshagymát, a nagyobb darabokra aprított fokhagymát hozzáadjuk, és addig pirítjuk, míg üveges nem lesz. Ekkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukkinit felkarikáztam lesóztam és félre tettem. Eközben a paradicsomot szintén felkarikáztam, a gombát megtisztítottam. Teflonban megsütöttem egy kevés kacsa zsíron a csiperkego...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes