1 csomag tészta
70 dkg darált hús sertés v. marha
1 hagyma
2 paradicsom
3 evőkanál paradicsomszósz
20 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
1 teáskanálnyi bazsalikom
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon dinsztelni kezdjük és hozzáadjuk a húst is. A paradicsomokat felszeleteljük, belekeverjük, majd a paradicsomszószt is hozzáadjuk. Pár percig főzzük és fűszerezzük. Mikor a tészta megfőtt, leszűrjük és egy hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a félkész ragut. 180 fokos sütőben 20 percen át sütjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot és még 1-2 percig a kikapcsolt, de még meleg sütőben hagyjuk, így ráolvad. Tálalhatjuk is.
A pennét rakd sós, lobogó vízbe, és főzd fogkeményre nyolc perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le. Kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott vörö...
Elkészítési idő: 40 percEzt a mártást a kifőtt tésztával összekeverem, kivajazott tepsibe rakom, sajtot reszelek rá, és megsütöm.
Elkészítési idő:Mosd meg a krumplit, majd héjastól sós vízben főzd meg őket. Ha megfőtt, öntsd le róla a vizet és hagy kihűlni. Amikor már nem forró, óvatosan szedd le a héját, vágd ketté és k...
Elkészítési idő: