250 g zsírszegény túró
1 tojás (legalább L-es)
60 g zabpehelyliszt
50 g kefír
1 evőkanál kókuszzsír
1 tk szódabikarbóna vagy fél tasak sütőpor
só, oreganó, bazsalikom, fokhagymagranulátum
A tészta hozzávalóit egész egyszerűen összekavarjuk (egy botmixer precízebb, ha nem vagy mosogatás-gyűlölő) és el is készült a pizzánk alapja. Szilikonos sütőlapra vagy kókuszzsírral kikent tepsibe szedjük, és körülbelül ujjnyi vastagságra pofásítjuk. Ha belepaskoltuk a tésztát a megfelelő felületre, akkor 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb 20 percig sütjük, amíg némi színt és szilárdságot nem nyer az alapunk.
Ha ez megtörtént, akkor kikapjuk, kicsit várunk, még nem lesz tűzforró a környezet – majd megpakoljuk minden földi jóval rogyásig, amit szeretünk (izé, otthon találunk). Paradicsompüré, sonka, gomba, hagyma, és persze zsírszegény sajtot sem fogjuk elfeledni.
A karfiolt megpárolom. Míg készül, addig a tojást a tejjel simára keverem, majd hozzáadom a lisztet és a szezámmagot. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. Én menet közben híg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körmöket megtisztítom, és hideg vízben egy kicsit kiáztatom a húsokat. Nagy fazékba teszem a húsokat, felöntöm vízzel és felfőzöm közepes tűzön. Amikor felforrt, ha van habja,. l...
Elkészítési idő: 8 óra Nehézség: NehézA krumplikat felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Amíg fő a hagymákat apróra vagdossuk és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, majd fehére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük. Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyem levelét, a lisztet, a sót, borsot, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű