menu

Családireceptkönyv.hu

Házi gyros


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húst apróbb kockákra vágom. (Lehet sertés, csirke, pulyka…) Én most csirkemell filét használtam.
Gyros fűszerkeveréket készítek: (Ez a mennyiség 1 kg húsra értendő)
Minden fűszer őrölt legyen, vagy ha nem az daráljuk, vagy mozsárban törjük meg.
Egy kávéskanállal szükséges az alábbi fűszerekből: oregánó, fűszerpaprika, fekete bors, köménymag, koriander, majoranna, kakukkfű.
Egy mokkáskanállal: bazsalikom, rozmaring, babérlevél, fahéj.
Ízlés szerint só és 4 gerezd fokhagyma összezúzva.
A fokhagyma kivételével a fűszereket alaposan összekeverjük és megszórjuk vele a húst, azt jól átforgatva. Lefedett edényben, legalább egy órát hagyjuk állni. Utána rátesszük a zúzott fokhagymát, még egyszer alaposan összekeverjük, és kevés zsiradékon a húst szép pirosra sütjük.
A wokban készítés, alaposan lerövidíti a sütési időt. Melegen tálaljuk.

Házi gyros

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Héjában sült krumpli fűszeres túróval
Héjában sült krumpli fűszeres túróval

Elkészítés A krumplikat pucolás nélkül, alufóliába csomagolva megsütjük. Közben a krémtúrót, a bryndzát vagy juhtúrót a tejszínnel krémesre keverjük. A zöld fűszereket felap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sajtszószos-baconös spagetti
Sajtszószos-baconös spagetti

Az olívaolajon lepiritjuk a bacont, a fokhagymával átforgatjuk. Meghintjük a liszttel, majd a tejszínnel és a tejjel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös gomba a la mami, alias gombapaprikás
Tejfölös gomba a la mami, alias gombapaprikás

A gombát megpucoljuk (lehúzzuk a bőrét). Tönköt megtisztítjuk és az egész gombát vékonyra (3-4 mm) felszeleteljük. A hagymát szintén megpucoljuk és apróra vágva zsiradékon megdinsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk