A húst apróbb kockákra vágom. (Lehet sertés, csirke, pulyka…) Én most csirkemell filét használtam.
Gyros fűszerkeveréket készítek: (Ez a mennyiség 1 kg húsra értendő)
Minden fűszer őrölt legyen, vagy ha nem az daráljuk, vagy mozsárban törjük meg.
Egy kávéskanállal szükséges az alábbi fűszerekből: oregánó, fűszerpaprika, fekete bors, köménymag, koriander, majoranna, kakukkfű.
Egy mokkáskanállal: bazsalikom, rozmaring, babérlevél, fahéj.
Ízlés szerint só és 4 gerezd fokhagyma összezúzva.
A fokhagyma kivételével a fűszereket alaposan összekeverjük és megszórjuk vele a húst, azt jól átforgatva. Lefedett edényben, legalább egy órát hagyjuk állni. Utána rátesszük a zúzott fokhagymát, még egyszer alaposan összekeverjük, és kevés zsiradékon a húst szép pirosra sütjük.
A wokban készítés, alaposan lerövidíti a sütési időt. Melegen tálaljuk.
Egy tepsit kikenünk olajjal. Elrendezzük benne a kenyér szeleteket. A tejfölből, a tojásból, a fokhagymával, ízlés szerint sózva, borsozva egy masszát keverünk....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát, a hagymát és a burgonyát kis kockára vágjuk, a tésztát kisebb darabokra törjük. A szalonnát megpirítjuk a sertészsíron, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban bepácoljuk. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot, annál porhanyósabb és ízlete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű