Egy kiló zöldbab (mirelit)
60 dkg darált hús
20 dkg rizs (megfőzve)
10 dkg szalonna (felkockázva)
1-1 paprika, paradicsom (darabolva)
1-2 fej vöröshagyma (kockára vágva)
3-4 gerezd fokhagyma (összetörve)
Fűszerek: őrölt kömény, őrölt bors, őr. koriander, pirospaprika
1 nagy és egy kis pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt
A zöldbabot sós vízben puhára főzzük.
A szalonnakockákat kisütjük, hozzáadjuk a hagymát és a zöldpaprikát, üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a húst, kevergetve pirítjuk. Rátehetjük az összetört fokhagymát, pirospaprikát, sózzuk, jól elkeverjük. Majd ráöntünk 1 dl vizet és puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a főtt rizst és összekeverjük.
Kikenünk egy kisebb tepsit olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Beleterítjük a bab felét, erre jön a húsos rizs, rászórjuk a reszelt sajtot, majd ismét zöldbab következik. A tetejét bőven meglocsoljuk tejföllel.
Sütőbe tesszük és 30-40 perc alatt összesütjük.
Az újkrumplit alaposan dörzsöljük át, mossuk meg, daraboljuk fel, és sós vizben 10 perec alatt főzzük elő. Az apróra kockázott szalonnát süssük zsírjára. A tejszint egy lábosban ke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Egy sütőtálat vékonyan kivajazunk. A zöldségeket megtisztítjuk és összedaraboljuk. A könnyebben megsülő zöldségeket vastagabb, a keményebbeket véko...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKét kiló krumplit héjában, sós vízben puhára, 8 tojást pedig keményre megfőzzük. A krumplit vékonyra szeljük, a tojást tojásszelővel szintén. Egy nagy tűzálló üvegedényt kivajazunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük egy lábasban. Egy másik edényben az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászokat és a kis kockákra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű