Egy kiló zöldbab (mirelit)
60 dkg darált hús
20 dkg rizs (megfőzve)
10 dkg szalonna (felkockázva)
1-1 paprika, paradicsom (darabolva)
1-2 fej vöröshagyma (kockára vágva)
3-4 gerezd fokhagyma (összetörve)
Fűszerek: őrölt kömény, őrölt bors, őr. koriander, pirospaprika
1 nagy és egy kis pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt
A zöldbabot sós vízben puhára főzzük.
A szalonnakockákat kisütjük, hozzáadjuk a hagymát és a zöldpaprikát, üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a húst, kevergetve pirítjuk. Rátehetjük az összetört fokhagymát, pirospaprikát, sózzuk, jól elkeverjük. Majd ráöntünk 1 dl vizet és puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a főtt rizst és összekeverjük.
Kikenünk egy kisebb tepsit olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Beleterítjük a bab felét, erre jön a húsos rizs, rászórjuk a reszelt sajtot, majd ismét zöldbab következik. A tetejét bőven meglocsoljuk tejföllel.
Sütőbe tesszük és 30-40 perc alatt összesütjük.
Az édesburgonyát alaposan mosd meg, hámozd meg, és vágd egyforma nagyságú karikákra. Arra ügyelj, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek. A csirkemellet öblítsd le, itasd fel ról...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA káposztákat leveleire szedem, majd forrásban lévő vízben meggyengítem őket. Két deci olajon megpirítom a rizst, felöntöm egy bő liter vízzel és 10 percig főzöm (el is fővi azt)....
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: KönnyűA vizet a sóval forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz, de nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb fazékba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra tesszük a káposzta felét, arra kerül a nagyobb darabokra vágott vegyes sertéshús. Erre kerül rá a maradék káposzta, egyenletes...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes