1 kg csirkemell
50 dkg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
oregano
bazsalikom
só
bors
olívaolaj
1 tk vegeta + 1 dl víz
A körethez:
1 csokor spárga
1 zacskó bébirépa
bulgur
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a kockára vágott hagymával együtt, egy kevés olivaolajon megpirítjuk.
A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
A megpirított csirkemellet felöntjük 1 dl vegetás vízzel, hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát és befűszerezzük, majd lassú tűzön készre főzzük.
Közben a spárgát és a bébirépát sós vízben megfőzzük. A bulgurt a leírás szerint elkészítjük. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel és ehető virágokkal díszítjük.
Egy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval.
Add hozzá a 400 g bulgurt és keverd el.
Forrald fel egyszer, fedd le és vedd le a tűzről.
Hagyd 20 percig állni, amíg a bulgur megpuhul, és felszívja a folyadékot.
A végén keverd át még egyszer, és a párolt bulgur elkészült, tálalásra kész.
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, zsírjára pirítjuk. (2-3 perc) Megszórjuk piros paprikával, borssal, majoránnával. Feleresztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a tölteléket, főzzük meg a gombát és vágjuk vékony csíkokra. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk meg forró olajban. Reszeljük le a sajtot, vágjuk apróra a petrezsel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKarfiolt lereszelem nyersen és a hozzávalókkal összekeverem. Lepénnyé nyomom és kis zsíradékon kisütöm
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű