1 kg csirkemell
50 dkg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
oregano
bazsalikom
só
bors
olívaolaj
1 tk vegeta + 1 dl víz
A körethez:
1 csokor spárga
1 zacskó bébirépa
bulgur
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a kockára vágott hagymával együtt, egy kevés olivaolajon megpirítjuk.
A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
A megpirított csirkemellet felöntjük 1 dl vegetás vízzel, hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát és befűszerezzük, majd lassú tűzön készre főzzük.
Közben a spárgát és a bébirépát sós vízben megfőzzük. A bulgurt a leírás szerint elkészítjük. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel és ehető virágokkal díszítjük.
Egy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval.
Add hozzá a 400 g bulgurt és keverd el.
Forrald fel egyszer, fedd le és vedd le a tűzről.
Hagyd 20 percig állni, amíg a bulgur megpuhul, és felszívja a folyadékot.
A végén keverd át még egyszer, és a párolt bulgur elkészült, tálalásra kész.
A hagymát a darált húshoz adom, és a rizzsel, a fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítek. (Több tojást nem szabad hozzáadni, mert kemények lesznek a gombócok.)...
Elkészítési idő:1. A felaprított hagymát és fokhagymát olajon megfuttatjuk, rádobjuk a húst és a paprikát, és megpirítjuk. 2. Ráöntjük a bort és összeforraljuk 3. Beletesszük a fűszereket és a l...
Elkészítési idő: 1 óra