menu

Családireceptkönyv.hu

Käsespätzle-avagy az osztrák sajtos nokedli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a galuskához:

-50 dkg liszt

-3 db tojás

-Kb. 3-4 dl víz

-Só, bors, őrölt szerecsendió

Egyéb hozzávalók:

-1 fej vöröshagyma

-2 dl tejszín

-30 dkg sajt

-Kevés vaj

Elkészítés:


Egy lábosban forraljunk sós vizet. A megadott hozzávalók felhasználásával készítsük el a galuskatésztát, majd szaggassuk bele szaggató segítségével a vízbe. Pár pillanat alatt-amint a galuskák feljönnek a víz tetejére-már, készre is fő. Szűrjük, és öblítsük le hideg vízzel, majd kevés olajon forgassuk át.

Az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük meg vajon, majd dobjuk rá a már előzőleg elkészített galuskát. Pár pillanatig pirítsuk így, aztán jöhet rá a tejszín, és a reszelt sajt is. Ízesítsük sóval, borssal, szórjuk meg petrezselyemmel. Amikor a sajt elolvadt, és az ételünk elérte a kellő hőfokot, már el is készült!

Ha lehet, akkor adagonként külön-külön, mindig frissen üssük össze a Käsespätzle-t! Tálalásnál a tetejét hintsük meg sült hagymával, vagy pirított szalonnakockákkal!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprochef.blog.hu/2013/04/14/k_sesp_tzle-avagy_az_osztrak_sajtos_nokedli

Käsespätzle-avagy az osztrák sajtos nokedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós sztrapacska
Túrós sztrapacska

A krumplit nyersen elreszeljük- Sót és lisztet teszünk bele.Forró vízben nokedli szaggatóval kiszaggatjuk.Tea vajon átpirítjuk és túróval esetleg sajttal tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó recept
Lecsó recept

A füstölt szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a kockára vágott füstölt tarját, a vöröshagymát és a feldarabolt újhagymát zöldjével együtt. Ha a ha...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott kel másképpen
Rakott kel másképpen

A kelképosztát csíkokra vágtam és sós vízben puhára föztem, lecsepegtettem, kifacsartam a vizet belöle. A gerslit szintén megföztem, leszürtem. A bacont egy serpenyöben kisütöttem,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Balázs-féle lecsó
Balázs-féle lecsó

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd kis pirospaprikával elkeverjük. A paprikát vastagabb szeletekre vágjuk, a pirított hagymához adjuk és felöntjük egy kis...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk