50 dkg sonka
25 dkg szalonna
70 dkg bab
3 fej hagyma
3 evőkanál cukor
2 szál bazsalikom
só
bors
pirospaprika
A babot főzés előtt az előző este beáztatjuk. Főzés elején belerakjuk a bazsalikomot, és félig főzzük meg. Kockára vágjuk a szalonnát és a sonkát. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. ebbe a zsírba rakunk cukrot, a felkarikázott hagymát. Üvegesre pirítunk. Így hagyjuk hozzá a már előzőleg leszűrt babot. Annyi levet öntünk hozzá ami ellepi. Készre főzzük:)
Keményre főzzük a tojásokat, kihűtjük, meghámozzuk. Megszabadítjuk a héjától a kardamom magot, dörzsmozsárba helyezzük. Ugyanoda kerül a kömény és a koriander-mag is, összedörzsö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukkinit bő folyó víz alatt megmossuk, megszárítjuk és az egészet finomra reszeljük egy tálba. A cukkinit enyhén megsózzuk és legalább 5 percig állni hagyjuk. Ezután a cukkinit e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a virsliket, és hosszában kb. a közepéig vágjuk be őket. 2. Amennyi virsli van, annyi kis vékony szelet sajtot vágunk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA nyers krumlit meghámozzuk és kislyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon megdinszteljük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. Az összes hozzá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű