Családireceptkönyv.hu

Hagymás bab recept Bud Spencer módra


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sonka
25 dkg szalonna
70 dkg bab
3 fej hagyma
3 evőkanál cukor
2 szál bazsalikom

bors
pirospaprika

Elkészítés:


A babot főzés előtt az előző este beáztatjuk. Főzés elején belerakjuk a bazsalikomot, és félig főzzük meg. Kockára vágjuk a szalonnát és a sonkát. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. ebbe a zsírba rakunk cukrot, a felkarikázott hagymát. Üvegesre pirítunk. Így hagyjuk hozzá a már előzőleg leszűrt babot. Annyi levet öntünk hozzá ami ellepi. Készre főzzük:)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tonhalas rizsgombóc paradicsommártással
Tonhalas rizsgombóc paradicsommártással

A rizst megfőzzük: felforrósított, evőkanálnyi olajon addig pirítjuk a mosatlan rizsszemeket, míg üvegesek lesznek, ekkor felöntjük vízzel (ha bögréből mérjük ki a rizst, könnyedén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Sonkás sajtos tepsis burgonya
Sonkás sajtos tepsis burgonya

A megtisztított burgonyákat kettévágjuk. Egy közepes méretű tűzálló tál alját kikenjük margarinnal, majd a burgonyákat vágott felükkel lefelé a tálba állítjuk. A tetejét megszórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Évi
Kolozsvári rakott káposzta
Kolozsvári rakott káposzta

A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk, és 1 ek zsíron kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel kb.20 perc alatt puhára pároljuk. 1 ek zsíron megdinszteljü...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Màglyarakàs
Màglyarakàs

A kifliket felkarikázzuk.Az almát megpucoljuk és le reszeljük ízesítjük cukorral,fahéjjal.Az öntetet hozzávalóit egy tálba összekeverem,a tepsit vajazom majd a karikázót kifliket j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk