80 dkg sertéslapocka
20 dkg rizs
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
olaj
pirospaprika, só, bors, ételízesítő (ízlés szerint(
paradicsom püré vagy piros arany
Én kuktában szoktam készíteni. Az olajon megpirítom a hagymát, fokhagymát, majd rádobom a paprikát, paradicsomot és megpárolom, ráteszem a pirospaprikát, borsot, paradicsom pürét és rádobom a kockára vágott sertéslapockát,megsózom, felöntöm vízzel és puhára párolom. amikor kész van rádobom a jó megmosott rizst, felöntöm még egy kis vízzel, lezárom a kuktát, majd ha elkezd szuszogni lekapcsolom a gázt alatta és a rizs is megpuhul a gőzben.
A bulgurt a rizshez hasonlóan megfőzzük. Főzés előtt megmossuk, 2-szeres (1:2 arány) vízben feltesszük főni a zöldségekkel együtt. Fedő alatt főzzük, megvárjuk, míg felforr. Forrá...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű20 deka teljes kiőrlésű liszthez adj egy kevés sót, három evőkanál olívaolajat és nagyjából két deci vizet. Ha összeállt a tészta, celofánba csomagolva pihentesd a hűtőben nagyjábó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször főzd meg a barna rizst 2,5-szörös vízben (kb. 40 perc). A főtt barna rizst tedd lefedve félre. Kevés zsiradékon párold meg a kisebb darabokra vágott vöröshagymát, majd add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlapja egy kenyér, melyet 1 cm-es szeletekre vágunk úgy, hogy az álját nem vágjuk át ( kb. 1 cm részben). A szeletek közé tesszük a maradék felvágottakat. Az én töltelékem, bacon...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes