75 dkg pulykamellfilé
3-4 szele baconszalonna
só
őrölt bors
1 szál póréhagyma
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
15 dkg füstölt sajt
puha vaj a tepsi kikenéséhez
A húst kb. 6 db 1,5 cm vékony, nagy tenyérnyi szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát fél centi vékonyan karikázzuk. Egy tepsit vajjal bőségesen kikenünk. Egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, rájuk szórjuk a hagymakarikákat, meglocsoljuk borral és tejszínnel. Egyenletesen vastag rétegben tetejére reszeljük a sajtot. Ráfektetjük a bacon szalonnát és 200 fokra előmelegítjük a sütőt. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A megtisztított gombát szárával együtt 3-4 mm-es szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, meglocsoljuk citromlével és egy kevés olajjal. A húst ugyancsak fűszerezzük, és megkenjük olajjal...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban felforraljuk a vizet,beletesszük a sót, mérsékeljük a lángot és folytonos keverés mellett beleöntjük a kukoricsdarát. Kevergetve 20-30 perc alatt sűrűre főzzük.Kivajaz...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesAz apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Kicsit pirít...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk,répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig). Eközben a zacskós rizst...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes