Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Egyszerű sajtgolyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl főzőtejszín
- 1 csapott teáskanál só
- olaj a kisütéshez

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyókat formálunk a tésztából, amelyeket végül forró olajban aranybarnára sütünk. Bármilyen sajtot használhatunk, akár vegyesen is! Szerintem a legfinomabb valamilyen füstölt sajt, trappista sajttal kombinálva. Ez persze csak az én személyes véleményem :-) Adhatunk a tésztához apróra vágott sonkát vagy zöld fűszert, ha fel szeretnénk dobni.
Tartármártással, lilahagyma mártással pedig valami isteni.
Adalék:
A lilahagyma mártást igazán egyszerű elkészíteni: két deciliter tartárhoz, fél fej apróra vágott lilahagymát adunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a sajtgolyó nem szívja meg magát olajjal, a külseje ropogósra sül, rendkívül könnyen formázható, és még kiadós is!

Egyszerű sajtgolyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: józsefné
Tárkonyos leves csirkéből
Tárkonyos leves csirkéből

A hús felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a sárgarépát karikára, a burgonyát kockára. Egy kevés olajon a hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Karolin
Polenta. Puliszka
Polenta. Puliszka

A felmelegített folyadékba beleengedem a kukoricadarát. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzőm. Beleteszem a vajat (lehet ízesített), a sajtot (ettől csak finomabb lesz) Tortafo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babos-virslis egytál
Babos-virslis egytál

A szalonnát felkockázzuk, és kiolvasztjuk a zsírját. A hagymát is felkockázzuk, és a szalonnához adva azt is megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, levével együtt hozzáöntjü...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött burgonya
Töltött burgonya

a burgonyát héjában megfőzzük -karalábé vájóval a közepét kivájjuk -ha kihült megpucoljuk és ketté vágjuk hosszában -a ledarált sertéshúst bekeverjük ,a fűszerekkel+ fokhagym...

Elkészítési idő: 35
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk