20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl főzőtejszín
- 1 csapott teáskanál só
- olaj a kisütéshez
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyókat formálunk a tésztából, amelyeket végül forró olajban aranybarnára sütünk. Bármilyen sajtot használhatunk, akár vegyesen is! Szerintem a legfinomabb valamilyen füstölt sajt, trappista sajttal kombinálva. Ez persze csak az én személyes véleményem :-) Adhatunk a tésztához apróra vágott sonkát vagy zöld fűszert, ha fel szeretnénk dobni.
Tartármártással, lilahagyma mártással pedig valami isteni.
Adalék:
A lilahagyma mártást igazán egyszerű elkészíteni: két deciliter tartárhoz, fél fej apróra vágott lilahagymát adunk.
Ez a sajtgolyó nem szívja meg magát olajjal, a külseje ropogósra sül, rendkívül könnyen formázható, és még kiadós is!
Elkészítem a hamis fasírtgolyókat, tejbe áztatom a zsemléket, a krumplit meghámozom és kockára vágom és felteszem főni sós vízben, a hagymát és vöröshagymát lereszelem, a petrezsel...
Elkészítési idő:A combokról lehúzzuk a bőrt (aki szereti az rajta hagyhatja), megmossuk, és a csont mellett mélyen fent is lent is bevagdaljuk. A fűszersót elkeverjük az olajjal. Majd ezzel...
Elkészítési idő:Ha a sertés öregebb volt, akkor a húst, ha a sertés fiatal volt, akkor a káposztát tesszük fel előbb főzni. A húst feldaraboljuk, megmossuk és 10 literes fazékba tesszük, annyi víz...
Elkészítési idő: 3 óra