10 dkg szalonna
30 dkg hagyma
1/2 kg főtt krumpli
1/2 kg lebbencs tészta
fűszerek
A szalonnát kiolvasztjuk,majd a zsírból kiszedjük. A zsírba megpirítjuk a lebbencset. Ezután tesszük rá a hagymát,pirospaprikát,sót,borsot. Vizet (keveset!) öntünk rá,dobhatunk bele hegyes erőspaprikát. Dobhatunk bele felszeletelt parasztkolbászt,paprikát,paradicsomot. Ha megfőtt jöhet bele a főtt krumpli,a sült szalonnadarabok.
A közepes nagyságú krumplikat héjában megfőzzük. Ha kész meghámozzuk, majd 1 cm-es karikákra vágjuk. Tepsibe egymás mellé rakjuk, sózzuk, megszórjuk egész köménnyel és rárakjuk a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz evőkanál zsíradékot megolvasszuk, rádobjuk a csicseriborsót. Eközben az alapport a vízzel összekeverjük,rakunk bele paradicsompürét és tejszínt majd az egészet jól elkeverjük. R...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk, majd egyenként lisztbe forgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű