10 dkg szalonna
30 dkg hagyma
1/2 kg főtt krumpli
1/2 kg lebbencs tészta
fűszerek
A szalonnát kiolvasztjuk,majd a zsírból kiszedjük. A zsírba megpirítjuk a lebbencset. Ezután tesszük rá a hagymát,pirospaprikát,sót,borsot. Vizet (keveset!) öntünk rá,dobhatunk bele hegyes erőspaprikát. Dobhatunk bele felszeletelt parasztkolbászt,paprikát,paradicsomot. Ha megfőtt jöhet bele a főtt krumpli,a sült szalonnadarabok.
Kétszeres mennyiségű forró vízbe folytonos keverés mellett becsurgatjuk a darát, megsózzuk, 4-5 percig lassú tűzön főzzük. A kockára vágott császárhúst megpirítjuk, kiszedjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt i...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy lábasban üvegesre pároljuk az apróra vágott vörös és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadunk pici vizet és a sűrített paradicsomot (vagy az apró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű