makaróni tészta 40 dkg,
víz,
1 csipet só,
egy pici étolaj,
A szószhoz
15 dkg. szalonna, bacon, sonka nyersen,
1 szép piros paprika csíkokra vágva,
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
2 dkg liszt
350 ml habtejszín
só
fehérbors (őrölt)
A tálaláshoz
20 dkg sajt - parmezán
.
.
A tésztát enyhén sós, olajos vízben alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
Az olajat felhevítjük, közben a bacont, szalonnát, sonkát felcsíkozzuk.
A felhevített olajra tesszük a bacont, szalonnát, sonkát ,és a csíkozott paprikát, borsot.
Rátesszük a fokhagymát, lisztet, és gyorsan összekeverjük, majd fél-egy percig pirítjuk
Tejszínnel felöntjük, híg tejföl állagúra sűrítjük a szószt rövid idő alatt, majd ízlés szerint sózzuk.
A főtt, lecsöpögtetett tésztát alaposan belekeverjük a szószba.
Parmezánnal alaposan megszórva tálaljuk az elkészült makarónit.
Jó étvágyat kívánok.
Csak a szükséges mennyiséget keverjük be, amit rögtön tálalunk is, mert ha állni hagyjuk a tésztát a szószban, a tészta felszívja a tejszínt, és ekkor már nem lesz ízletes a makarónink, spagettink.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojásokat felverjük a tejföllel és a sóval. A jénai tálat kevés zsiradékkal kikenjük, 3 szelet kenyeret megmártunk a tojásos tejfölben és a jénai...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sült kolbászos lecsó elkészítéséhez a kolbászt karikára vágjuk, és zsíron megsütjük. Azután kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük. Az apróra vágott hagymát a serpenyőben viss...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük. Egy edényben összekeverjük a krémsajtot, a főzőtejszínt, a tejet, és a szerecsendiót. Ráöntjük a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat jól megmossuk, lecsepegtetjük és közepes kockára daraboljuk. A burgonyát és a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az előkészített húsokat kevés olajon megpirítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű