makaróni tészta 40 dkg,
víz,
1 csipet só,
egy pici étolaj,
A szószhoz
15 dkg. szalonna, bacon, sonka nyersen,
1 szép piros paprika csíkokra vágva,
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
2 dkg liszt
350 ml habtejszín
só
fehérbors (őrölt)
A tálaláshoz
20 dkg sajt - parmezán
.
.
A tésztát enyhén sós, olajos vízben alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
Az olajat felhevítjük, közben a bacont, szalonnát, sonkát felcsíkozzuk.
A felhevített olajra tesszük a bacont, szalonnát, sonkát ,és a csíkozott paprikát, borsot.
Rátesszük a fokhagymát, lisztet, és gyorsan összekeverjük, majd fél-egy percig pirítjuk
Tejszínnel felöntjük, híg tejföl állagúra sűrítjük a szószt rövid idő alatt, majd ízlés szerint sózzuk.
A főtt, lecsöpögtetett tésztát alaposan belekeverjük a szószba.
Parmezánnal alaposan megszórva tálaljuk az elkészült makarónit.
Jó étvágyat kívánok.
Csak a szükséges mennyiséget keverjük be, amit rögtön tálalunk is, mert ha állni hagyjuk a tésztát a szószban, a tészta felszívja a tejszínt, és ekkor már nem lesz ízletes a makarónink, spagettink.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk géppel vagy kézzel, majd 15 percre a fagyasztóba tesszük. Ha géppel gyúrjuk a tésztát (például dagasztófejjel), akkor is gyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesBurgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. Felforrósított olajon megdinszteljük, fedő alatt tovább sütjük, míg pici színt kap. Közben többször kevergetjük. Közben megpucoljuk a hagymá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA darált húsokat tálba teszem, hozzáadom az összes hozzávalót, és alaposan összekeverem,, érdemes pár órával sütés előtt összekeverni és állni, hagyni, így még finomabb lesz. Vizes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szükséges hozzávalókat kell felszeletelni. 2. Egy tepsiben mindent összekeverünk egy kevés olajjal, fűszerezzük, és kb. 45 perc alatt megsütjük. 3. Sütés közben néha k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz