50 dkg csirkemell
20 dkg rizs
1 hagyma
1 paprika
1 paradicsom
20 dkg zöldborsó
10 dkg kukorica (konzerv)
10 dkg ananász (konzerv)
fél teáskanál koriander
só, bors
olaj
rizst a szokásos módon megfőzzük. A hagymát felvágjuk és megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a felszeletelt húst is. Fűszerezzük, amikor a hús elkezd pirulni, felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt 10 percen át pároljuk, ekkor a borsót, a kukoricát, a felszeletelt ananászt és a paradicsomot is hozzáadjuk. Ha a rizs megfőtt, kiolajozott, hőálló edénybe tesszük és a tetejére halmozzuk a ragut. 180 fokos sütőben 12-14 percen át sütjük, ezután hagyjuk egy kicsit hűlni és kínálhatjuk is.
A burgonyából pürét készítünk, ezzel kibélelünk egy tűzálló tálat, közepébe tesszük a pörköltet, majd a burgonyapüré másik felével betakarjuk, tetejét meglocsoljuk a pörkölt levéve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejbegríz A tejből a búzadarából, cukorból, vanillincukorból, mazsolából, reszelt citromhéjból főzünk egy keményebb tejbegrízt. Amíg a gríz hűl egy kicsit, addig felverjük a tojá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet apró kockára vágjuk. A tojást felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet a majonézt és a lisztet és ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük és felforraljuk a tejet, vizet és sót, majd belerakjuk a búzadarát. Közepes lángon állandó kevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik. Ha kemény lenne, akkor még u...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű