menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis csirke, újburgonyával vajban sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 csirkecomb
50 dkg újburgonya
1 lila hagyma
1 fej fokhagyma
friss rozmaring
csipetnyi citromfű
1 tyúkleveskocka
só, bors
3 evőkanál vaj

Elkészítés:


A vajat kisebb kockákra vágjuk és a tepsiben eloszlatjuk. A húsokat átkenjük sóval és borssal, majd a tepsibe tesszük. A burgonyát megmossuk, negyedekre vágjuk és mellétesszük, megszórjuk a fűszerekkel. A hagymát felkarikázzuk, rászórjuk, a fokhagymát három darabba vágjuk és a tepsibe tesszük. A leveskockát is rámorzsoljuk és öntünk rá 1 dl vizet, majd alufóliával lefedjük és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük. Majd a fóliát levesszük, a húsokat megforgatjuk és további 30 percen át sütjük. Amikor a húsok aranybarnák, le is kapcsolhatjuk a sütőt.

Tepsis csirke, újburgonyával vajban sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gomba-rizottó
Gomba-rizottó

1. Egy lábosban alacsony lángon melegítsük meg a húslevest. 2. Egy nagy serpenyőben melegítsünk fel 2 ek olívaolajat, keverjük hozzá a gombát és főzzük kb. 3 percig. 3. Veg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alpesi sajtos tészta
Alpesi sajtos tészta

A burgonyát megmossuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A tésztát kifőzzük. A sajtot leresteljük. A tejjel elkeverjük a tejszínt, és feéforraljuk. A sajt felét mego...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 BELGA RAKOTT CSIRKE
BELGA RAKOTT CSIRKE

Ennek az ételnek az a különlegessége, hogy minden anyagot nyersen teszünk az edénybe, légmentesen lezárjuk, így az ízek, aromák megmaradnak és különlegesen jó ízű ételt nyerünk. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Rablóhús
Rablóhús

A húst kockázd fel, a burgonyát és zöldségeket hámozd meg, karikázd fel. Nyársakra húzd fel sorban. Tepsiben helyezd el a nyársakat, sózd, borsozd, önts alá kis vizet. Fújd le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk