Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

hokkaidóragu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg darált hús
1 nagyobb fej vöröshagyma
2-3 evőkanál zsír (mindegy milyen)
2 nagyobb répa
15 dkg sűrített paradicsom
1 hokkaido tök (vagy fél sonkatök)
1 patisszon (vagy 2 bébi cukkini)
1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
törött bors

Elkészítés:


A finomra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval a zsírban üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát. Addig pirítjuk, amíg a répa színanyagai kioldódnak. Beletesszük a darált húst és a fűszereket. Addig pirítjuk amíg a hús kifehéredik. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, majd fedővel lefedve, kis lángon, néha kevergetve addig pároljuk, amíg a répa teljesen szétfő. Ekkor adjuk hozzá a kis kockára vágott sütőtököt (a hokkaidót héjastól!). További 10 percig főzzük. Ekkor kerül bele a szintén felkockázott patisszon, amivel már csak pár percig pároljuk tovább, mert nagyon gyorsan megpuhul. Paleo kenyérrel kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lecsó - füstölt szalonnával
Lecsó - füstölt szalonnával

A paprikát, paradicsomot tetszés szerint felszeleteljük /én hosszában ketté szoktam csak vágni/, az egyik hagymát karikára, a másikat kockára vágjuk. A füstölt szalonnát kockára v...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Székelykáposzta füstölt hússal
Székelykáposzta füstölt hússal

A zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszereket: pirospaprikát, borsot, köményt és a fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húsgombócos savanyú káposzta
Húsgombócos savanyú káposzta

A dagadót megdarálom, vagy még a vásárláskor a hentessel megdaráltatom. A darált húst összekeverem a tojással, rizzsel és a finomra vágott vöröshagyma felével, őrölt borssal, pir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Füstli lasangne
Füstli lasangne

Felteszünk kb. 5 liter vizet 4 evőkanál sóval és 4 evőkanál olajjal főni. A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát, néha megkavarjuk. 11 percig főzzük, leszűrjük. Szósz 3 ev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk