50 dkg darált hús
1 nagyobb fej vöröshagyma
2-3 evőkanál zsír (mindegy milyen)
2 nagyobb répa
15 dkg sűrített paradicsom
1 hokkaido tök (vagy fél sonkatök)
1 patisszon (vagy 2 bébi cukkini)
1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
törött bors
só
A finomra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval a zsírban üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát. Addig pirítjuk, amíg a répa színanyagai kioldódnak. Beletesszük a darált húst és a fűszereket. Addig pirítjuk amíg a hús kifehéredik. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, majd fedővel lefedve, kis lángon, néha kevergetve addig pároljuk, amíg a répa teljesen szétfő. Ekkor adjuk hozzá a kis kockára vágott sütőtököt (a hokkaidót héjastól!). További 10 percig főzzük. Ekkor kerül bele a szintén felkockázott patisszon, amivel már csak pár percig pároljuk tovább, mert nagyon gyorsan megpuhul. Paleo kenyérrel kínáljuk.
A paprikát, paradicsomot tetszés szerint felszeleteljük /én hosszában ketté szoktam csak vágni/, az egyik hagymát karikára, a másikat kockára vágjuk. A füstölt szalonnát kockára v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszereket: pirospaprikát, borsot, köményt és a fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagadót megdarálom, vagy még a vásárláskor a hentessel megdaráltatom. A darált húst összekeverem a tojással, rizzsel és a finomra vágott vöröshagyma felével, őrölt borssal, pir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelteszünk kb. 5 liter vizet 4 evőkanál sóval és 4 evőkanál olajjal főni. A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát, néha megkavarjuk. 11 percig főzzük, leszűrjük. Szósz 3 ev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű