Családireceptkönyv.hu

Töltött burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db burgonya (nagy)
5 dkg füstölt szalonna
15 dkg gyulai kolbász
2 db főtt tojás
1 db tojás
1 csokor snidling
375 g tejföl
só ízlés szerint

Elkészítés:


A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk, és hosszában kettévágjuk. Belsejét kiskanál segítségével megpróbáljuk minél jobban kivájni. A kivájt burgonyák belső felületét finoman megsózzuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a zsírját kisütjük.
Egy tűzálló tálat 2 ek szalonnazsírral kikenünk.
A kolbász héját leszedjük, felkarikázzuk, és a karikákat még négybe vágjuk. A tojásokat is kockákra vágjuk. A snidlinget felaprítjuk.
A kiszedett krumplidarabkákat összekeverjük a szalonnával, a maradék szalonnazsírral, a kolbásszal, a főtt tojásokkal és a snidlinggel. Kevés sóval fűszerezzük. Hozzáadunk egy felvert tojást és 2 ek tejfölt. Az egészet jól összedolgozzuk.
Ezt a masszát a fél burgonyákba töltjük, jó púposra felhalmozva.
A töltött burgonyákat a tűzálló tálba tesszük szorosan egymás mellé, hogy el ne billenjenek.
A maradék tejfölt folyósra keverjük, és egy-egy jó kanálnyit teszünk a burgonyák tetejére.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejfől pirulni kezd.

Töltött burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mária
Kofapecsenye
Kofapecsenye

A hússzeleteket kiklopfoljuk és fokhagymás tejben, egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap a paprikás lisztben megforgatjuk és a serpenyőben felolvasztott zsírban kisütjük. Mindkét f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spárgás cukkinis tészta
Spárgás cukkinis tészta

A vizet feltesszük főzni, ezalatt elkészítjük a zöldségeket. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk, egy serpenyőben olajat forrósítunk, beledobjuk a cukkiniket, és néha megkevergetve m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mostari cicvara
Avatar Katalin Kedvelnék
Mostari cicvara

A krumplit akár héjában, akár már felkockázva, feltesszük sós vízben főni. (Felkockázva hamarabb megfő.) Amíg puhul, hagymát pirítunk olajon. Ha megpirult, hozzákeverjük a durvára...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Rántott fasírt káposztából
Rántott fasírt káposztából

A legfontosabb dolog az, hogy hogyan vágjuk a káposztát. Fontos, hogy úgy vágjuk fel ahogyan a képen is látható, hogy a gerinc összefogja a leveleket, mert másképp szétesik. Vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk