Hozzávalók:
50 dkg sertés darált hús
2 db tojás
4-5 ek. zsemlemorzsa
4 tk. dijoni mustár
1 kg burgonya
5-8 dkg sárgarépa
5 ek. ecetes torma
3-4 ek. fehérbor ecet
kapor
bors, só
sajt
olívaolaj
A burgonyát héjában megfőzzük.
2 dl. hideg vízzel elkeverjük a tormát, hozzáadjuk a borecetet, sózzuk borsozzuk és belereszeljük a sárgarépát; alaposan összekeverjük (ízlés szerint egy csipet cukrot adhatunk hozzá).
A burgonyát meghámozzuk és még langyosan beleforgatjuk az öntetbe, olívaolajjal meglocsolva, jól lehűtjük.
A darált húst a tojásokkal a mustárral, sóval, borssal, egy jó adag aprított kaporral, és a zsemlemorzsával alaposan összekeverjük.
8 db formás kis pogácsát formálunk belőle és zsiradékban kisütjük.
Tálaláskor reszelt sajttal (Parmesan) megszórjuk.
A tegnapi vacsim annyira bejövős volt, hogy ma is ilye ehh, inkább majd holnap, vagy mégis ma...meg holnap, lehet hogy minden nap...egy darabig...
2 evőkanál olívaolajon üvegesre pároltam egy nagy fej hagymát, hozzáadtam a darált húst, himalája sót, borsot, majoránnát. Megfőztem, s csak ezután töltöttem meg vele a padlizsánt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, megpucoljuk, majd közepes darabokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, majd ugyanebben a vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük a megtisz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megtisztított burgonyákat kettévágjuk. 2. Egy közepes méretű tűzálló tál alját kikenjük margarinnal, majd a burgonyákat vágott felükkel lefelé a tálba állítjuk. 3. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű