menu

Családireceptkönyv.hu

Húspogácsa és saláta avagy Az ízletes vacsi


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg sertés darált hús
2 db tojás
4-5 ek. zsemlemorzsa
4 tk. dijoni mustár
1 kg burgonya
5-8 dkg sárgarépa
5 ek. ecetes torma
3-4 ek. fehérbor ecet
kapor
bors, só
sajt
olívaolaj

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük.
2 dl. hideg vízzel elkeverjük a tormát, hozzáadjuk a borecetet, sózzuk borsozzuk és belereszeljük a sárgarépát; alaposan összekeverjük (ízlés szerint egy csipet cukrot adhatunk hozzá).
A burgonyát meghámozzuk és még langyosan beleforgatjuk az öntetbe, olívaolajjal meglocsolva, jól lehűtjük.
A darált húst a tojásokkal a mustárral, sóval, borssal, egy jó adag aprított kaporral, és a zsemlemorzsával alaposan összekeverjük.
8 db formás kis pogácsát formálunk belőle és zsiradékban kisütjük.
Tálaláskor reszelt sajttal (Parmesan) megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tegnapi vacsim annyira bejövős volt, hogy ma is ilye ehh, inkább majd holnap, vagy mégis ma...meg holnap, lehet hogy minden nap...egy darabig...

Húspogácsa és saláta avagy Az ízletes vacsi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar juhtúrós puliszka
juhtúrós puliszka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kolbászos cukkinilepény
Kolbászos cukkinilepény

A cukkinit a liszttel, a tojásokkal és a sóval, borssal aprítsd össze masszává. A cukkinis masszát simítsd egy kizsírozott vagy sütőpapírral ellátott tepsibe, és a tetejét szórd m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai fűszeres csirkeszárny
Kínai fűszeres csirkeszárny

Szétvagdostam a csirkeszárnyakat a csonthajlatoknál – van ennek normális neve is, de most ha a fejem tetejére állok sem fog beugrani -, a hegyes végét nem használtam fel (az pl. jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarjás-sajtkrémes tészta tepsiben
Tarjás-sajtkrémes tészta tepsiben

A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk