menu

Családireceptkönyv.hu

Húspogácsa és saláta avagy Az ízletes vacsi


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg sertés darált hús
2 db tojás
4-5 ek. zsemlemorzsa
4 tk. dijoni mustár
1 kg burgonya
5-8 dkg sárgarépa
5 ek. ecetes torma
3-4 ek. fehérbor ecet
kapor
bors, só
sajt
olívaolaj

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük.
2 dl. hideg vízzel elkeverjük a tormát, hozzáadjuk a borecetet, sózzuk borsozzuk és belereszeljük a sárgarépát; alaposan összekeverjük (ízlés szerint egy csipet cukrot adhatunk hozzá).
A burgonyát meghámozzuk és még langyosan beleforgatjuk az öntetbe, olívaolajjal meglocsolva, jól lehűtjük.
A darált húst a tojásokkal a mustárral, sóval, borssal, egy jó adag aprított kaporral, és a zsemlemorzsával alaposan összekeverjük.
8 db formás kis pogácsát formálunk belőle és zsiradékban kisütjük.
Tálaláskor reszelt sajttal (Parmesan) megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tegnapi vacsim annyira bejövős volt, hogy ma is ilye ehh, inkább majd holnap, vagy mégis ma...meg holnap, lehet hogy minden nap...egy darabig...

Húspogácsa és saláta avagy Az ízletes vacsi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fasírt✓
Fasírt✓

Minden össze keverek -kisütöm :)

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chilis lecsó csirkével
Chilis lecsó csirkével

A hagymát megpucoljuk, meghámozzuk. Kevés olajon elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is. A paprikát és paradicsomot megmossuk, felszeleteljük, és ráteszünk...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csőben sült karfiol
Csőben sült karfiol

A karfiolt rózsáira szedtem, alaposan megmostam és vegetás vízben közepesen puhára főztem. A bacont egy serpenyőben megpirítottam. A sajtot csíkokra vágtam, a joghurtba belekeverte...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A szalonnát felszeljük nagyobb darabokra(hogy később ki lehessen emelni), a kolbászt felkarikázzuk, majd nagyon lassú tűzön kisütjük a zsírt belőle.Ezután kiszedjük,majd a zsíron a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk