menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis rakott karaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hus, hagyma, pityóka......

Elkészítés:


Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem)
Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék is a húsnak. A burgonyát vastagabbra felkarikázom és először egy rétegben kissé ferdén egymásra helyezem, majd ezután befűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal... Stb.
(Lucullus tejfölös sültkrumpli fűszersóval is jó)A burgonyára felkarikázott vöröshagyma és lilahagymát teszünk, amely a karaj szeletek ágya lesz.Csíkozott majd apróbbra vágott húsos füstölt szalonnát szórunk a hagymára, majd egy kis olajat csepegtetünk az egészre.Az előző nap bepácolt karaj mennyiségének kb. a felét ráterítjük a hagymás szalonnás ágyra.Az első réteg burgonya - hagyma - hús szeletek után egy újabb réteg burgonya
(ugyanúgy fűszerezve mint elsőnek),
majd csíkozott darabolt füstölt húsos szalonna, és a burgonya szeletek közé ezúttal fokhagyma gerezdeket helyezünk.Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lilahagymát helyezünk az eddigiekre.A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük
a fokhagymás kapros tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk. Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük róla az alufóliát.
Felkarikázunk 2-3db paradicsomot és a hús szeletekre helyezzük őket, majd a fokhagymás kapros tejfölünket rákenjük az egész ételünk tetejére. Ezután mehet vissza a sütőbe, ahol 180-200 Celsius fokon (amíg a tejföl rá nem barnul kissé) készre sütjük.

Tepsis rakott karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Juhtúrós puliszka tekercs
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Juhtúrós puliszka tekercs

A vizet felteszem forrni beleteszem a sót és a vajat .Hozzáöntöm a kukoricadarát. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm. 30 percig lefedve állni hagyom. Egy folpackra rákanalazom a p...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszpikos zödségrolád
Aszpikos zödségrolád

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és megpucoljuk. Egy edényben felforralunk 5-6 dl vizet, beletesszük az összes mirelit zöldséget, hozzáadjuk a sót és az ételízesítőt és for...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött káposzta - gombócos (Bmintbalázs)
Töltött káposzta - gombócos (Bmintbalázs)

Aprítsd fel az 1 fej hagymát, és 1 ek. zsíradékon, közepes lángon fonnyaszd 4-5 percig. Add a rizst a darált húshoz, keverd össze. Add hozzá a fonnyasztott hagymát, a sót, borsot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bögrés Aranygauska
Bögrés Aranygauska

1. A lisztet kimérjük egy nagyobb műanyag edénybe, majd a mikróban melegítjük szűk egy percig. Ez megrövidíti a kelesztés időtartamát. Persze ez a lépés kihagyható. 2. Ezután hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk