hus, hagyma, pityóka......
Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem)
Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék is a húsnak. A burgonyát vastagabbra felkarikázom és először egy rétegben kissé ferdén egymásra helyezem, majd ezután befűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal... Stb.
(Lucullus tejfölös sültkrumpli fűszersóval is jó)A burgonyára felkarikázott vöröshagyma és lilahagymát teszünk, amely a karaj szeletek ágya lesz.Csíkozott majd apróbbra vágott húsos füstölt szalonnát szórunk a hagymára, majd egy kis olajat csepegtetünk az egészre.Az előző nap bepácolt karaj mennyiségének kb. a felét ráterítjük a hagymás szalonnás ágyra.Az első réteg burgonya - hagyma - hús szeletek után egy újabb réteg burgonya
(ugyanúgy fűszerezve mint elsőnek),
majd csíkozott darabolt füstölt húsos szalonna, és a burgonya szeletek közé ezúttal fokhagyma gerezdeket helyezünk.Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lilahagymát helyezünk az eddigiekre.A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük
a fokhagymás kapros tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk. Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük róla az alufóliát.
Felkarikázunk 2-3db paradicsomot és a hús szeletekre helyezzük őket, majd a fokhagymás kapros tejfölünket rákenjük az egész ételünk tetejére. Ezután mehet vissza a sütőbe, ahol 180-200 Celsius fokon (amíg a tejföl rá nem barnul kissé) készre sütjük.
A gombát felszeleteljük, picit megfonnyaztjuk, éppencsak, hogy a levét kieressze, és nagyjából elfője. A rizst a vaj és olívaolaj keverékén megfuttatjuk, míg üveges nem...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Egy nappal korábban, áztassuk be a csicserit a szódabikarbónával, hogy ellepje a víz. Áztassuk 16-18 órán keresztül, majd itassuk a borsót szárazra. 2. Tegyük a csicserit, a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBurgonyát áttöröm. Mindent egybe öntöttem. palacsintasütőbe egy kis vaj és kisütöm a tésztákat :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát vékony karikákra vágjátok, és a képen látható módon az olajra pakoljátok a serpenyőbe. Mehet rá egy kis só és bors, majd egy fedő alatt kb. 10 percig közepes fokozaton...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: Könnyű