A burgonyapüréhez:
1 kg burgonya
1 kiskanál só
5 dkg vaj
Az összeállításhoz:
3 evőkanál étolaj
6 db virsli
1 nagy fej hagyma - vörös
A tetejére:
5 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
só
5 csipet bors - fehér (őrölt)
1 A burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
2 Közben a virslit karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk és az olajon puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a virslit, és pár percig pirítjuk.
3 A megfőlt burgonyáról a vizet leszűrjük, hozzátesszük a vajat, összetörjük, majd hozzákeverjük a virslihez.
4 Egy tűzálló edényt vajjal vékonyan kikenünk, belesimítjuk a burgonyát, majd 5 mélyedést alakítunk ki a tojásoknak. Itt figyeljünk arra, hogy a mélyedés elég mély legyen, a tojás ne folyjon ki belőle, de nem is menjünk le az edény aljáig.
5 Egyesével a tojásokat a kis mélyedésekbe ütjük, kicsit sózzuk, borsozzuk, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
6 Petrezselyemmel megszórva, savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés szalonnazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd a zúzott vagy lereszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztel és olajjal rántást készítünk. Mikor zsemleszínű a rántás a tűzről levesszük és a pirospaprikát belekeverjük majd a kukoricával összekeverjük. Egy tűzálló tálat alaposa...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVágjon 48 vékony szeletet a paradicsomból és 63 a cukkiniból. A csirke szeleteket elsimítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Megszórjuk Ducros ® Provençal keverékkel, majd rátesszük a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós, olajos vízben megfőzzük. Közben a csirkemellet felcsíkozzuk, és pici olajon sóval, frissen őrölt borssal megpirítjuk. A brokkolit blansírozzuk. (Ha fagyasztott, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű