500 g tarhonya (kb. 550 ml)
300 g kolbász
150 g szalonna
1 kg krumpli
1 nagyobb vagy 2 kisebb fej hagyma (150-200 g)
2 ek. olaj vagy zsír
1 tk. pirospaprika
1 tk. só
1/8 tk. őrölt bors
1.
Első lépésben készítsd elő az alapanyagokat, mert főzés közben nem fogsz tudni ezzel foglalkozni. Húzd le a 30 dkg kolbász héját és vágd karikákra, pucold meg az 1 kg krumplit, vágd kockákra és tedd hideg vízbe, vágd kisebb darabokra a 150 g szalonnát és vágd apróra a 2 közepes fej hagymát.
2.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevíts fel 2 ek. zsírt vagy olajat. Tedd bele a tarhonyát, és nagy lángon pirítsd meg félig 3 perc alatt.
3.
Öntsd ki a tarhonyát egy tálba, és tedd félre.
4.
Tedd vissza az edénybe a szalonnát, és közepes lángon olvaszd ki a zsírját, pirítsd meg 2-3 perc alatt.
5.
Tedd vissza bele a tarhonyát, add hozzá a hagymát, és 2-3 percig pirítsd nagy lángon, néha megkeverve vagy rázva.
6.
Add hozzá a kolbászt, és szintén néha megkeverve vagy rázva pirítsd tovább nagy lángon 2-3 percig.
7.
Végül szórd meg 1 tk. pirospaprikával, és add hozzá a lecsöpögtetett krumplit. Keverd el, és ezzel is pirítsd még 2 percig.
8.
Öntsd fel 1,3 l vízzel, ízesítsd 1 tk. sóval és 1/8 tk. őrölt borssal.
9.
Forrald fel és utána takaréklángon főzd 30 percig, fedő nélkül. 20 perc és 25 perc után keverd át egyszer, egyébként nem kell kevergetni.
10.
Utolsó lépésben is forgasd át, és nézd meg, hogy a krumpli és a tarhonya megpuhult-e. Ha esetleg nem, akkor 1 dl vizet önts még alá, és takaréklángon főzd 5 percig.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a nyers krumplit uborkagyalunk vékonyra szeljük. A vöröshagymát a burgonya vastagságára szeleteljük (nem szükséges a szeleteket rétegekre bont...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfövi. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortillalapot megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal, rárakunk 2-3 szelet sonkát, meghinjük reszelt sajttal és rukkolával, majd félbehajtjuk. A grill lapot megkenjük olívaolajj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk, felkockázzuk apróra, kis olajon megdinszteljük, rádobjuk a megmosott, felkockázott húst -. Sóval,borsal pirospaprikával fűszerezzük, felöntjük vízzel, félpu...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehéz