• 20 dkg brokkoli
• 4 fej csiperke
• 30 dkg liszt
• 8 gramm sütőpor
• 4 tojás
• 280 gramm tejföl
• 15 dl olaj
• 2 kávéskanál só
• bors
• reszelt sajt
1. A brokkolit kicsi rózsákra szedjük, a gombát feldaraboljuk, fűszerezzük, megpároljuk.
2. A sajt kivételével mindent összekeverünk, egy nagy vagy két kicsi tortaformába halmozzuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
3. A tészta tetejét megszórjuk sajttal, majd annyi ídőre még visszatesszük, hogy a sajt teljesen megolvadjon.
Friss zöldségeket kínálunk hozzá.
Ezt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk. A vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát felteszem főni a szokásos módom. Addig a gombát megpucolom és összevágom. A hagymát is felaprítom és kevés olajon megpárolom. Ezután hozzáadom az áttört fokhagymát majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, félretesszük, 10 percig állni hagyjuk. Közben lereszeljük a sajtot (finom lyuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a csülköt apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgarépát vékonyra kar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű