kb. 1/2 kg darált hús
2 fej v. hagyma
fokhagyma
sárgarép, borsó, zöldbab
só,bors,p.paprika, ételízesítő
tarhonya
olaj
tejföl
sajt
A hagymát megpucolom, apró kockákra vágom.Olajo megdinsztelem, majd mehet rá a hús.Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és felöntjük kevés vízzel. Addig keverjük, amíg kifehéredik a hús.
Közben a tarhonyát megfőzöm sós vízben.Ha puha, akkor leveszem a tűzről.
A zöldségeket apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, majd felengedjük kevés vízzel, és ételízesítőt teszünk bele. Fedő alatt puhára főzzük, de ne főjön szét.
Egy nagyobb hőálló tálat kivajazunk. Az aljába terítjük a fele tarthonyát, amit kevés reszelt sajttal elkeverünk.
Erre mennek a zöldsgek, arra pedig a husi. A tejfölt rátesszük a húsra, arra pedig a tarhonya másik felét.
Sajtot reszelünk rá, hogy ne száradjon ki a tarhonya.
Sütőben 200 fokon pirosra sütjük a sajtot, ha ez megvan akkor kész.
Tócsnit készítünk a szokásos módon csak nagyobbakba Burgonya lereszelve és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük, és homogén tésztává gyúrjuk. Kb. 10-15 percig gyúrni kell, mire egységes lesz, és nem ragad. Mérlegen lemérjük, két egyenlő részre osztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eredeti bolognai szósz elkészítéséhez először egy konyhai turmixgép vagy aprítógép segítségével aprítsd fel a répát, hagymát és zellert egészen apró, pürészerű állagúra. Ha ninc...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst megmossuk, leitatjuk a vizet róla, felszeleteljük. Elkészítjük a páclevet: az olajban elkeverjük a borsot, a mustárt és az apróra vágott bazsalikom 2/3 részét. (Egy egész h...
Elkészítési idő: 6 perc Nehézség: Könnyű