2 tojássárgáját, és a tojásfehérjét habbá verve
1tk. őrölt xilittel
0,5cs. Bourbon vaníliás xilittel összekevertem
0,5kg túrót beledolgoztam
1pupos ek. útifűmaghéjjal
Aztán békén hagytam letakarva, a hűtőben kb. 3órára, azért hogy az útifűmaghéj kellően meg tudjon duzzadni, és segítse, hogy a gombóckáim ne főjenek szét.
Helyes kis gömböket formáztam belőlük.
Aztán lobogó forró vízben, pont addig főztem amíg feljönnek a víz tejeltére! Nem tovább.
Beleszedtem szűrőkanállal, darált dió, és xilit keverékébe (lehet kis fahéjat is belekeverni).
A tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk. A megtisztított krumplit sós vízben puhára főzzük. A kolbászt vékony karikára vágjuk. Egy sütőtálat vékonyan kikenünk margarin...
Elkészítési idő: kb. 45 perc Nehézség: KönnyűA leszűrt lencsét bő vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A menta leveleit lecsipkedjük, néhány levélkét félreteszünk, a többit felaprítjuk, majd simára keverjük a joghurttal, tov...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű