paradicsom
-Töltelék: kis olajra rizs + 0,5 fej vöröshagyma apróra vágva, üvegesre pirítani, bele 30 dkg darált húsba, + 1 egész tojás + só + bors,
-nagy fazékba vizet forralni, só bele,
-vizes kézzel gombócokat formálni, paprikába tölteni vagy csak a forró vízben kifőzni,
-Szósz: olaj, 3 fakanál liszt, pirul, le a tűzről, bele 1 paradicsom konzerv, 1 liter paradicsom lé + zeller zöldje,
-Ha sűrű, felöntöm a gombóc levével, forralni, bele a gombócokat + 3 ek cukor,
-főtt krumplit hozzá
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és minden oldalukon pirítsuk meg a csirkecombokat. Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, rúdzellert és az apróra vágott vöröshagymát. Fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészíthetjük vöröshagymával vagy a nélkül. Ha hagymával készítjük, úgy tisztítsuk meg, vágjuk apróra és kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gomb...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, enyhén besózzuk, és néhány percet állni hagyjuk. 2. Ezután kicsavarjuk a levét, borsozzuk, zúzott fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A lisztből egy tojással és egy teáskanál sóval, kb két deci víz hozzáadásával nokedli tésztát keverünk, és lobogó sós vízbe szaggatva megfőzzük. 2.A szalonnát apró kockákra vágv...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Könnyű