Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
só
frissen őrölt bors
1 ek liszt
1 ek vaj
3 ek olívaolaj
5 szál újhagyma fehér része
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl száraz fehérbor
3 dl húsalaplé
2 ek mézes mustár
60 dkg frissen kifejtett borsó
2 dl tejszín
1 ek krémsajt
A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár).
Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és a húsokat lepirítjuk rajta.Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékon kevés olaj hozzáadásával megfonnyasztjuk az újhagyma darabokat.
Felöntjük borral és a húsalaplével, majd hozzákeverjük a mustárt és kevés vizet. Összeforraljuk, majd a borsót is beleöntjük. A húsokat is visszarakjuk a serpenyőbe, és együtt puhára főzzük lefedve, lassú lángon. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a krémsajtot. A petrezselyemmel megszórjuk, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.
Azonnal tálalhatjuk!
1. Melegítsd be a sütőt 200 fokra. 2. Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel vékonyan a krumplit, kicsit vastagabban a hagymát, és vágd negyedekbe a répát. 3. Egy nagyobb serp...
Elkészítési idő: 155 pec Nehézség: KönnyűA burgonyát jól megmossuk, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk ( én hosszában háromba vágtam) a gömbölyű részéről levágtam a héjat,hogy ne boruljon fel a sütéskor. Feltesszük f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA darabokra tört spagettit megfőzöm. A lecsót hidegen összekeverem a felvert, tejföllel elkevert tojással, majd a zúzott fokhagymával ízesítem. A még meleg spagettit beleforgatom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, négy szép szeletünk lesz. Megmossuk,a vizet lecsepegtetjük. Mindkét oldalát besózzuk. A bundához valókat összekeverjük. Először lisztbe, majd a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű