Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
só
frissen őrölt bors
1 ek liszt
1 ek vaj
3 ek olívaolaj
5 szál újhagyma fehér része
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl száraz fehérbor
3 dl húsalaplé
2 ek mézes mustár
60 dkg frissen kifejtett borsó
2 dl tejszín
1 ek krémsajt
A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár).
Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és a húsokat lepirítjuk rajta.Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékon kevés olaj hozzáadásával megfonnyasztjuk az újhagyma darabokat.
Felöntjük borral és a húsalaplével, majd hozzákeverjük a mustárt és kevés vizet. Összeforraljuk, majd a borsót is beleöntjük. A húsokat is visszarakjuk a serpenyőbe, és együtt puhára főzzük lefedve, lassú lángon. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a krémsajtot. A petrezselyemmel megszórjuk, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.
Azonnal tálalhatjuk!
Egy tapadásmentes serpenyőben megolvasztjuk a vajat/olajat, megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a paprikát, kicsit később a cukkinit, de nem sütjük puhára. Közben összehabarjuk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, margarinon megpirítjuk. A virsli bőrét lehúzzuk és karikára vágjuk, hozzá adjuk a hagymához rövid ideig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, amikor a...
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: KönnyűA sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk. A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük. Egyenletes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk. A hagymát elfelezzük, majd cikkekre vágjuk, a sárgarépát ferdén, kb ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk. A szalonnát 2 cm-es kockákra vágjuk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű