menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés raguval töltött palacsinta, sajtszósszal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A palacsinta tésztához:
20 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 3 dl szénsavas ásványvíz, 3 evőkanál olaj, csipetnyi só

A töltelékhez:
50 dkg csirkehús, 1 nagy hagyma, 5 dkg ementáli, 1 evőkanál tejföl, só, bors, olaj

A tetejére:
1 dl főzőtejszín, 1 dl tejföl, 10 dkg ementáli, só, bors

Elkészítés:


A palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk és a megszokott módon kisütjük. A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst is és fűszerezzük. Mikor már a hús megpirult belekeverjük a tejfölt, de ekkor már nem sütjük tovább és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A palacsintákat egyenként megtöltjük a raguval, majd egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük őket szorosan egymás mellé. A főzőtejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, fűszerezzük és a palacsintákra öntjük. 180 fokos sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük, egy kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük is.

Csirkés raguval töltött palacsinta, sajtszósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás, baconos burgonya - OK
Fokhagymás, baconos burgonya - OK

1. A burgonyát meghámozzuk és nagyon vékony karikákra vágjuk. 2. Egy jénai tál falain egy gerezd fokhagymát végigdörzsölünk majd bevajazzuk. 3. Rétegezve belerakjuk a krump...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sült camembert rozmaringgal (Matyi Éva)
Sült camembert rozmaringgal (Matyi Éva)

a camembert sajtot kivesszuk a papirbol, ha fadobozos, akkor visszatesszuk a dobozba , a papir nelkul vagy ajanlom tegyunk ala sutopapirt es aztan vissza a dobozba. Ha nem dobozos,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kolbászos krémes sült tojás
Kolbászos krémes sült tojás

Négy szufléformát vajjal alaposan kikentem. A kolbászt felaprítottam, és elosztottam a formák alján. Minden formába 1-1 tojást ütöttem, majd 2-2 kanál tejszínt tettem rá, végül ú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ági
Tárkonyos Tejszínes Csirkemell
Tárkonyos Tejszínes Csirkemell

Tipp: Fehérbort is önthetünk a húshoz Paradicsommal nagyon finom Köret: Rizs vagy krumplipüré

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk