A palacsinta tésztához:
20 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 3 dl szénsavas ásványvíz, 3 evőkanál olaj, csipetnyi só
A töltelékhez:
50 dkg csirkehús, 1 nagy hagyma, 5 dkg ementáli, 1 evőkanál tejföl, só, bors, olaj
A tetejére:
1 dl főzőtejszín, 1 dl tejföl, 10 dkg ementáli, só, bors
A palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk és a megszokott módon kisütjük. A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst is és fűszerezzük. Mikor már a hús megpirult belekeverjük a tejfölt, de ekkor már nem sütjük tovább és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A palacsintákat egyenként megtöltjük a raguval, majd egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük őket szorosan egymás mellé. A főzőtejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, fűszerezzük és a palacsintákra öntjük. 180 fokos sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük, egy kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük is.
Elkészítése Először is főzzük meg a burgonyát, majd pürésítsük. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a tojást, a sót és a borsot, majd annyi lisztet, amennyi felveszi a nedves...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompürét. A vöröshagymát szeletekre vágjuk és paradicsomos alaphoz adjuk. A serpenyőbe tesszük a vékony szeletekre vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyers burgonyát durva reszelőn lereszelem és hagyom állni 5 percet. Ezalatt az idő alatt a hagymát és a fokhagymát összezúzom. A burgonyát a levétől kinyomkodom hozzáadom a zú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA savanyú hordóskáposztát vöröshagymás, paprikás zsíron megpárolunk. Személyenként 8 deka rizst számítva megmosunk, szitára öntjük, ha megszikkadt, kevés zsíron megpirítjuk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű