Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltött káposzta (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db savanyított, érett káposzta levél
1/2 kg savanyított apró káposzta
70 dkg darált pulykacomb, vagy darált sertés dagadó
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
1 tojás
pulykahúsos verzióhoz: 10 dkg füstölt szalonna
sertés dagadós változathoz: 1 db füstölt hús, vagy csont (pl. oldalas)

Elkészítés:


A darált húshoz add hozzá a fűszereket és a fokhagymát és a tojás sárgáját. A tojás fehérjét verd fel kemény habbá és tedd hozzá ezt is a darált húshoz, ezzel lazítjuk a töltelék állagát. Gyúrd jól össze a tölteléket.
A káposztalevélekből vágd kicsit vissza a torzsáját, amennyire tudod (de nem vágd ki!), hogy könnyebb legyen hajtogatni és több töltelék férjen bele.
Töltsd bele a káposztalevelekbe a tölteléket és tekerd fel őket.
Egy kis tekerési útmutató: fogd meg a káposztaleveleket fonákjukkal felfelé és egy gombócnyi darált húsos tölteléket rakj a káposztalevél tetejének középső részébe, majd a levél egyik oldalát hajtsd rá a gombócra, majd a levél tetejétől kezdve tekerd fel a levelet és a levél szabadon maradt részét nyomkodd bele, vissza a levélbe.
Töltsd meg az összes káposztalevelet.
Fogj egy olyan főzőedényt, amiben fel tudod állítani a töltött leveleket. És a következő sorrendben rétegezd a hozzávalókat:

1. Ha pulykahúsból készíted
A fele apró káposztát tedd az edény aljába. A szalonnát vágd fel vékonyabb csíkokra és a felét rakd rá az apró káposztára és utána tedd bele állítva a megtöltött káposztaleveleket is. Fedd be az egészet a megmaradt apró káposztával és a legfelülre pakold rá a megmaradt szalonna csíkokat is.

2. Ha sertés dagadóból készíted
A fele apró káposztát tedd az edény aljába és ráállítva a megtöltött káposztaleveleket is. Ezután tedd rá az oldalast is, legvégül a tetejére
Öntsd fel annyi vízzel (lehetőleg szűrttel), amennyi épp ellepi. mehet az apró káposzta megmaradt másik fele.

Forrald fel, majd utána vedd vissza kislángra és kb. 2-3 órán keresztül főzd meg.

Trükkök, tippek, praktikák:


Töltött káposzta (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borzas májacska saláta ágyon
Borzas májacska saláta ágyon

A májakat jól megmossuk ls alaposan lecsöpögtetjük. A cornflakest összemorzsoljuk és a reszelt sajttal összekeverjük. A tojást felütjük, sózzuk borsozzuk és a májakat megfüröszt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lucskos káposzta
Lucskos káposzta

A hagymát apróra vágjuk. A forró olajon megfuttatjuk a köményt, majd a hagymát üvegesre dinszteljük, megszórjuk a paprikával, elkeverjük, és felöntjük másfél liternyi vízzel, kevés...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar CUKINIS RAKOTTAS
CUKINIS RAKOTTAS

A feldarabolt vöröshagymát zsiradékon üvegesre pirítom,hozzáöntöm a darált húst,fehéredésig kavargatom.Majd belerakom a felkockázott cukkinit,lecsót,felkarikázott póréhagymát.Fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott karfiol
Rakott karfiol

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A rizst szintén sós vízben megfőzzük, a barna rizsnek a főzési ideje kb.35 perc. A megtisztított vöröshagymát apró kockára...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk