menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkepaprikás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
4 db csirkecomb
2 db TV paprika
2 evőkanál fűszerpaprika
3 evőkanál libazsír
2 db paradicsom,só
A habaráshoz
200 g tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

Elkészítés:



A fokhagymát apróra vágjuk, a vöröshagymát, paprikát felkockázzuk, paradicsomot felcikkezzük.
A zsírt megolvasztjuk, majd rátesszük a felkockázott paprikát elsőként. Pirítjuk, míg kis színt kap. Azért így csináljuk, mert a sült paprikának jobb íze van, mint a főttnek, és ha később tesszük bele, csak főni tud.
Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, és a fokhagymát is. Megfonnyasztjuk, zsírjára pirítjuk. .
Elzárjuk alatta a hőt, hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Alaposan elkeverjük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot. Felöntjük kb. fél dl vízzel, csak hogy a paprika ne keseredjen meg. A hőt visszakapcsoljuk alatta.
Beletesszük a csirkecombokat, átkeverjük
Felöntjük annyi vízzel, amennyi a csirkecombok magasságának kb. a feléig ér. Megsózzuk, és lefedve főzzük tovább. Főzés közben az elfőtt vizet mindig pótoljuk.
Kb. 60 perc főzés után behabarjuk. Ehhez egy tálba tesszük a tejfölt. Kikeverjük a liszttel.
Hozzáteszünk egy keveset a csirkepaprikás forró levéből, és azzal is kikeverjük. Ezt nevezzük hőkiegyenlítésnek.
A liszttel, főzőlével kikevert tejfölt visszacsurgatjuk a csirkecombokra, összekeverjük, és pár percen át főzzük.
Ezzel el is készült a csirkepaprikás. Nokedlivel tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lecsó füstölt kolbásszal,fehér szalonnával
Lecsó füstölt kolbásszal,fehér szalonnával

A hagymát,fokhagymát megpucoljuk.Alaposan megmossuk a paradicsomot, paprikát. A hagymát fokhagymát kockára felvágjuk. A paradicsomot is kockára vágjuk fel, a paprikát négy felé és...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A hozzávalókat összekeverem, só, bors ízlés szerint. Egy nagyon picit sósabb legyen, mint ahogy szeretnénk, mert a rizs majd felfogja. A tölteléket betekerjük a levélbe, egy kg-b...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rakott zöldség darált hússal diétásan
Rakott zöldség darált hússal diétásan

1. Minden zöldséget karikára vágunk (cukkini, padlizsán, paprika, hagyma). 2. Először a cukkinit, majd a padlizsánt is kevés olajon megpároljuk, külön tányérra tesszük. 3. Követk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconba tekert sajtos spárga (ny)
Baconba tekert sajtos spárga (ny)

A spárgát megmossuk, még ha zsenge, akkor is meghámozzuk, s enyhén sós vízben egy kicsit megfőzzük. Ha kihűlt, ötösével összefogjuk és begöngyöljük a sajtba, baconba. Egy tűzálló t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk