menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös-húsos rakott tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált hús
50 dkg fodros nagykocka tészta
1 db tojás
5 dkg vaj
4 dl tejföl
15 dkg gomba
1 fej hagyma
1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem

őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
15 dkg vegyes színes paprika
15 dkg főtt brokkoli
0,5 dl olaj

Elkészítés:



50 dkg fodros nagykocka tészta
1 db tojás
5 dkg vaj
4 dl tejföl
15 dkg gomba
1 fej hagyma
1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem

őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
15 dkg vegyes színes paprika
15 dkg főtt brokkoli
0,5 dl olaj

Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpirítjuk.

Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra vágott paprikákat, petrezselymet és 15 percen át pároljuk. Amikor puha, levesszük, és félretesszük hűlni.
Kikeverjük a tojást a tejföllel, vajjal, majd összekeverjük a tésztával és a gombás, paprikás hússal, valamint a főtt összevágott brokkolival. Ha kell, utánfűszerezzük, és belekeverünk kevés őrölt szerecsendiót. Hőálló tálba tesszük, és 200 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük, amíg szépen meg nem pirul.

Amikor elkészült, kivesszük, felszeleteljük és tálaljuk. A tetejére tehetünk még külön tejfölt.

Tejfölös-húsos rakott tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás, baconos burgonya - OK
Fokhagymás, baconos burgonya - OK

1. A burgonyát meghámozzuk és nagyon vékony karikákra vágjuk. 2. Egy jénai tál falain egy gerezd fokhagymát végigdörzsölünk majd bevajazzuk. 3. Rétegezve belerakjuk a krump...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Muszaka
Muszaka

A raguval kezdünk: egy lábasban olajat hevítünk, amin megpárolunk egy fej finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a 2 gerezd finomra vágott fokhagymát, tekerünk rajta egyet és jöhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, beletesszük a pirospaprikát és a krumplit, felöntjük vízzel. (hogy félig ellepje a krumplikat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bóka Éva
Hússal töltött sült paprika
Hússal töltött sült paprika

1. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sütőtálba szórjuk, összekeverjük sóval, borssal és 2 ek. olajjal. Alufóliával letakarjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig párol...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk