menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott kelkáposzta


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A rétegezéshez

170 g kelkáposzta levél
víz

bors - fehér (őrölt)
A töltelékhez

2 evőkanál étolaj
150 g rizs - fehér (száraz)
300 g víz

2 evőkanál étolaj
1 közepes fej hagyma - vörös
300 g sertés darált hús (sovány)
2 gerezd fokhagyma
A tetejére

250 ml tejföl (20%-os)
víz

Elkészítés:


Leszedjük a leveleket a káposztáról, levágjuk az elhalt részeket, megmossuk a leveleket .A káposztaleveleket megforrázzuk a lobogó vízben kb 20-30 másodperc alatt. Egy fazékban az olajon üvegesre pároljuk a rizst, majd a rizs tömegének duplájának megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük. Enyhén besózzuk, majd fedő alatt, közepes hőfokon puhára főzzük a rizst. Ha megfőtt, átmossuk, félretesszük. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A foghagymát megpucoljuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, a vöröshagymát rátesszük, ha a vöröshagyma üvegesre pirult, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ez annyit tesz, hogy addig ízesítjük, míg kóstolásra ízletesnek találjuk. Kicsit lehet intenzívebb a kelleténél, mert még rizs is kerül hozzá. Rátörjük a fokhagymát, és összepirítjuk pár perc alatt az egészet. Ha elkészült a hús, a rizst hozzákeverjük. Majd ismét megkóstoljuk. Ha nem találjuk elég ízletesnek, még sózzuk, borsozzuk. Egy kb 17x25 cm-es tepsit vékonyan kikenjük olajjal. A tepsi aljába terítjük a kelkáposzta levelek felét, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket, és a maradék kelkáposztalevéllel befedjük a tölteléket. A tejfölt kevés vízzel kikeverjük, és eloszlatjuk a levelek tetején. Előmelegített, 180 C-os sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük a rakott kelt. Akkor jó, mikor a villát beleszúrva, a leveleken akadály nélkül át tudjuk szúrni. Felkockázva, tejföllel tálaljuk.

Rakott kelkáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Töltött édesburgonya
Töltött édesburgonya

A burgonyát alaposan megmosom, hosszában ketté vágom, egy tűzálló tálba teszem, meglocsolom az olívaolaj felével és 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perc...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
MALÁJ CSIRKÉS RIZSES HÚS
MALÁJ CSIRKÉS RIZSES HÚS

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS GUBA
TÚRÓS GUBA

A kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk, és félre tesszük. A tejet egy lábosba öntjük, hozzáadunk 2 cs. vaníliás cukrot, és felforraljuk. A túrót összekeverjük a tojások sárgájával, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Paradicsomos rakott tészta
Paradicsomos rakott tészta

A pennét kifőzzük, sós, olajos vízben. Ne főzzük túl puhára, hiszen úgyis sülni fog. A sűrített paradicsomot elkeverjük az olajjal, hozzáadjuk a zöldfűszereket, és a reszelt fok...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk